indemn la Desteptare


A fost odata un tanar care dorea sa devina fermier. A gasit, pe undeva, o ferma si a cumparat-o. Nu se prea pricepea la afaceri – voia doar sa cultive cereale. Dupa ce a semnat toate actele si-a dat seama ca terenul nu putea fi irigat din cauza cantitatii insuficiente de apa disponibile.intr-o zi, plimbandu-se in susul unui rau, a vazut un bolovan urias, care se prabusise in mijlocul albiei si schimbase cursul apei, abatand-o inspre niste stanci, intre care se pierdea. S-a hotarat sa inlature acest obstacol ivit in calea visului sau, asa ca s-a dus dupa un ciocan de spart piatra si apoi a revenit la bolovan. A izbit in el cu toata puterea, insa degeaba: nu s-a intamplat nimic. Nu a sarit nici macar o aschie. Ciocanul nu a lasat nici o urma pe suprafata bolovanului, ca si cum nici nu l-ar fi atins. Atunci, a ridicat din nou unealta si a repezit-o iar asupra pietrei, o data, inca o data si tot asa, de cinci sute de ori. Piatra nu ceda, iar omul incepea sa se intrebe daca solutia ciocanului era cea corecta. L-a cuprins apoi indoiala – oare va reusi el vreodata sa sparga bolovanul? Oare a facut bine cumparand ferma? Oare avusese dreptate hotarand sa devina fermier? Daca iti pui mereu intrebari despre orice lucru, foarte curand vei incepe sa te indoiesti de toate.

Dupa ce s-a mai odihnit putin, omul nostru a izbit din nou cu ciocanul in piatra si, la a cinci sute cincea lovitura, bolovanul a crapat in doua, iar apa raului a navalit prin spartura. Cum de a izbutit?

A fost cea de-a cinci sute cincea lovitura sau toate cinci sute cinci la un loc? Bolovanul a fost „infrant” de vointa perseverenta a fermierului, care, desi incepuse sa se lase cuprins de indoieli, nu a incetat sa lupte cu piatra, la fel de hotarat ca la inceput. Obstacolul mai curand l-a invatat decat l-a incurcat.

Vreau sa fac o paralela cu campania “Desteptarea” si sa spun tuturor celor care s-au angajat pentru a o promova sa nu se indoiasca cu privire la faptul ca isi va atinge obiectivele, sa fie mereu hotariti in ceea ce fac si sa treaca de toate obstacolele care vor aparea pe parcurs. Sa nu uitati ca suntem multi si trebuie sa fim uniti si activi, solidari si curajosi. Nu trebuie sa ne dam batuti niciodata, hotarati-va de la bun inceput ca veti continua pana cand veti obtine „victoria” dorita. Sa nu va fie teama!

Veaceslav Bunduche

http://desteptarea.info/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=1


7 răspunsuri la “indemn la Desteptare”

  1. eu is fratele luim Efim Bors Chiril nu am citit ce scrie pe acest sait da r va spun curaj in ceia ce faceti eu sunt cu voi

  2. Bine ai venit, Chirile !
    Si de ce, ma rog, semnezi cu Efim ? Exista un risc ca sa creiezi la blogeri impresia negativa despre frati-tu, daca o sa calci prin stracheni. 😀
    Iti asumi mare responsabilitate !
    Mai intra pe la noi.

  3. Taran tareeeeeeeeee,demn ,curajos si nu un poponar cu bot mare si fara fapte .

    Oameni in asa feluri sunt talpa acelei tari,oamenii simpli,cei ce nu ia interesat nici comunismul dictatorial,nici democratia actualilor comunisti si stalinisti !

  4. E bun Veaceslav articolul,dar n-ai observat nimic observator la art.Poveste mobilizatoare (din ciclul: D’ale moldovenilor) Partea I si par.II care au aparut dupa ce ai scris tu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.