Prutul ne uneste si desparte


intre Duruitoarea si Varatic nu mai e drum direct nici pe apa, nici pe uscatS. Dumeni, r. Riscani, apa lacului a inundat curtea si s-a oprit la prispa casei intre localitatile Costesti (raionul Riscani) si Stinca (judetul Botosani) e construit inca din vremurile prieteniei socialiste un baraj pe riul Prut. Lacul de acumulare se spune ca e dintre cele mai mari din Romania si RM. Acum, cu ploile abundente din Ucraina si Romania riul Prut s-a umflat si apa din lac a urcat la cote pe care nu le-a atins niciodata. Apele au inghitit plantatii, imasuri, drumuri, curti si case.
Dar toata lumea spera ca barajul va rezista si asta sa fie singura problema, deoarece o eventuala deversare necontrolata a apei ar produce mai mari pagube si poate chiar victime.
Din acest motiv citeva dintre satele d-in preajma barajului, dar aflate mai jos de lacul de acumulare au fost evacuate, atit din Romania cit si din RM.Gunoistea satului a fost acum inghitita de apa, deci lacul nu mai e bun de scaldat sau pentru adaparea animalelor Oamenii stau acum pe dealuri, in tabere improvizate, paziti de politie si asistati de armata, au alaturi medici cu ambulanta, dar nu prea stiu ce se intimpla si ce au de facut, totusi se bucura ca sunt hraniti gratis si ca au fost scosi din calea stihiei.

.:EU:.

http://www.jurnaltv.md/?article=613

http://www.jurnaltv.md/?article=614

http://www.jurnaltv.md/?article=615

http://www.jurnaltv.md/?article=618

http://www.jurnaltv.md/?article=619


5 răspunsuri la “Prutul ne uneste si desparte”

  1. Bravo, O.Brega! Sunt de la Nordul Moldovei si imi place sa citesc despre locurile natale. Chiar daca evenimentele sunt nu tocmai mioritice, multumesc ca ai scris si filmat ceva despre acele locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.