De ziua independentei dependente a RM – protest la Ambasada Romaniei din Chisinau!
Duminica, pe 27 august 2006, incepand cu ora 11.00, vom picheta Ambasada si Consulatul Romaniei din Chisinau. Vrem sa amintim autoritatilor de la Bucuresti ca si aici traiesc cetateni, etnici romani, fiinte umane care trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati ca si ceilalti romani, asa cum le aveau inainte de ocupatia ruseasca din 1940, ’44 si sa le amintim ca ei nu au renuntat niciodata la aceste drepturi. www.curaj.net (dati mai departe!)

Actiunea a fost autorizata de catre primaria municipala Chisinau.


22 de răspunsuri la “”

  1. Basarabia s-a reunit cu Romania in 1918, dupa “Pacea de la Bucuresti”, cand eram intr-o situatie disperata.
    Intre “stalpii” culturii romane au fost si Petru MOVILA, HASDEU (2), Alecu RUSSO, Al.DONICI, Alexie MATEEVICI, Ant.PLAMADEALA, Gr.VIERU si alti basarabeni.
    Din Romania, cele mai bune ionathane, graul “de aur” si patria icrelor negre au fost si sunt in Basarabia!
    “Sa ne tinem de neamuri!”- este un ideal national…

  2. Este un lucru bun desi ar trebui sa ajunga unde trebuie si sa fim solidari si uniti .Ar trebui sa fie o data solutionate dosarele astea sau cel putin sa primim un raspuns la intrebarile noastre care ni le punem in fiecare zi si la care nu primim nici un raspuns?De ce s-a stopat procesarea dosarelor de redobindire a cetateniei romane?Ce vina avem noi in asta?Si cum va fi solutionata situatia?

  3. E fain ca se organizeaza asa ceva si pe la noi multa stima organizatorilor si mult repect macar cineva sa ea initiative.

  4. „De ce s-a stopat procesarea dosarelor de redobindire a cetateniei romane?” – pentru ca Romania intra in UE si va avea un statut aparte in lumea asta. iar la statutul asta nu poate avea acces orice mocofan care sta cu mana intinsa.

    „Ce vina avem noi in asta?” – ca n-ati fost in stare sa va desprindeti de comunisti. atata vreme cat o sa va uitati in continuare cu ochi rugatori spre mama rusia, degeaba intindeti mana spre noi. diferenta intre Romania si Moldova este ca noi am reusit sa ne ridicam din saracie, ca am stiut sa ne alegem partenerii asa cum a trebuit. coi ce faceti? ne plangeti noua la usa? hai sictir! nu avem nevoie de inca cateva milioane de oameni care sa leneveasca pe ajutor social. puneti mana si munciti, ca protestele din zilele lucratoare nu ridica economia. putorilor!

    „Si cum va fi solutionata situatia?” – foarte simplu: veti avea nevoie de motive reale pentru a deveni romani. nu de lacrimi si patetism si amintiri de-acu 60 de ani. gata, s-a terminat. noi nu dam ardealul ungurilor, iar voi nu aveti ce cauta in Romania. si abia astept sa aveti nevoie de viza schengen sa intrati la noi.

    hai pa, beti in continuare si strigati-va frustrarile.

  5. precedentului ii dau un sfat,doua: sa invete istoria romanilor/ ma gandesc ca cu asa „romanism” in el sa nu fie stramosii lui de prin meleaguri mult mai indepartate/ de ex. INDIA/> SI SA COMPARE SATELE DIN R.Moldova CU CELE DIN ROMANIA, ATUNCI VA PUTEA SPUNE CINE-S PUTUROSII… Dar cel mai bine este sa nu-i tragem nici o atentie….DUMNEZEU FIE CU EL…

  6. mai „precedentului”, lasa dracului istoria aia, ca nu-ti tine de cald. mai incepeti si voi, fratilor, sa faceti ceva in viata asta, nu va tot uitat la ce-a fost acu 100 de ani. s-au schimbat multe de-atunci.

    si uite, mi-ai mai dat un motiv sa nu te vreau in tara mea: esti o shovina. sunt unguri in Romania care simt mai romaneste decat voi, pe care va anima patetismul si nevoia. puneti mana si munciti, putorilor, nu va mai rugati de altii sa va bage cu forta in lumea buna. ii votati pe comunisti si dupa aia plangeti pe la poarta noastra ca vreti si voi in Europa.

    Mars la rusi, ipocritilor!

  7. Prin astfel de cozi de topor s-a facut tradarea in trecut, tot personaje ca acest „io” sunt azi la guvernare in Romania. Un drept nu se discuta, ci se pune in aplicare. Daca litera legii (vezi Legea Cetateniei din Constitutia Roamniei!) spune ca romanii care au pierdut cetatenia impotriva vointei lor au dreptul sa o redobandeasca, insemna ca ea trebuie pusa in aplicare. Si cu asta basta. Cainii sa latre, romanii vor merge inainte. Pentru ca asa e firesc.

  8. Sunt din Brasov, Romania, si doresc sa imi exprim indignarea fata de mesajul „revoltatului” de mai sus. Mai draga, tu vorbesti de sovinism, dar de fapt ne dai noua tuturora cea mai buna lectie despre ceea ce este sovinismul, care si-a gasit intruchiparea in persoana ta. Nu numai ca esti sovin, dar esti rasist, extremist si discriminezi fara rusine (putorilor, mocofani, etc.). Nu te supara, dar aici TU esti cel care nu are ce cauta in Uniunea Europeana. Sa-ti fie rusine, asa cum ai vorbit tu nici porcilor nu se vorbeste. Vai de soarta Romaniei, daca isi pune sperantele europene in exponenti ai „moralitatii” ca tine! Genii mari si frunti tembele… Du-te si latra-ti incultura si lipsa de demnitate umana la alte usi!

    Initiatorilor campaniilor de informare si ai protestelor unioniste din Basarabia, toata stima si respectul! Tot inainte, nu va uitati in gura depravatilor moralisti, nu va lasati descurajati, Romania este casa voastra, aveti drepturi egale cu ale tuturor Romanilor, nu renuntati la ele, noi va vrem alaturi de noi! Este adevarat ca Unirea nu se poate realiza fara munca, dar aceste campanii de informare sunt vitale, fiindca, atunci cand va veni momentul Unirii, oamenii, opinia publica, vor trebui sa voteze in cunostinta de cauza. Destul le-au fost spalati creierii de masinaria de intoxicatie sovietica! Daca voi nu propagati ideile romanismului, nimeni nu o va face! Fiti oamenii potriviti la locul si momentul potrivit! Dumnezeu sa binecuvanteze lupta voastra, sunteti niste eroi!

    Aveti insa mare grija sa nu mai fiti inselati a doua oara (prima oara a fost in ’90, cand ati ales independenta in loc sa alegeti Unirea – da, atunci s-ar fi putut, indiferent ce spun acuma gulerele scrobite care vor sa minimizeze importanta acelor clipe, pt. ca le convine situatia actuala!-). In acest sens:
    1)Nu-i mai votati pe comunisti! Cine voteaza comunistii este inamic al Natiunii! Mai bine mort (chiar de foame si fara pensii), decat comunist!
    2)La momentul cand vi se va oferi sansa de a intra in UE, sa profitati imediat de ocazie si sa va uniti cu Tara, SA NU CUMVA SA INTRATI IN UE CA STAT INDEPENDENT caci, o data ce UE va va garanta statalitatea, nici o schimbare de frontiere nu va mai fi posibila!

    In rest, tot inainte! SUNTEM ROMANI SI PUNCTUM !

  9. Pentru dragul de „io”…

    Ne-ai numit in toate felurile… Spune-mi, te rog, care este MERITUL TAU PERSONAL in asa-numitele „realizari ale statului Roman”??? Habar nu ai ce inseamna sa muncesti …si ce inseamna sa te ridici din saracie… Bafta voastra a fost ca, odata cu prabusirea Uniunii Sovietice, Impuscatu’ v-a lasat tara fara datorii… Vino sa vezi cum se munceste in Moldova… si cum este remunarata munca aici…si atunci sa te bati cu pumnul in piept ca nu esti putoare! Tu te bucuri de meritele altora…la fel cum noi suferim din cauza erorilor facute de altii…

  10. ma bucur ca l-ati pus la punct pe „io”,. dar nu cred ca e „io”./ /ungurii sunt educati///, , ma tem ca este un descendent al celor fugariti demult din India /tzigan/, care,din pacate, au umplut lumea si in prezent au devenit o pacoste pt Romania ,iar incurand vor deveni o pacoste si pt UE, ei inca nu au inteles ca aceasta etnie niciodata nu se va reintegra intro societate civilizata.. dupa cum a scris cu murdarii , nu vreau sa cred ca este roman.. esteun nimic, nu mai pierdeti timpul cu el, e fara rost… CEI CA VLAD DIN BRASOV, ACESTEA SUNT ROMANII ADEVARATI….

  11. bai nesimtitilor, mai scoateti multe minciuni prin degetele de pe taste?

    arcadie, oare cine te-o fi mintit pe tine ca exista legea cetateniei in Constitutia Romaniei? e o absurditate mai mare decat prostia ta! in Constitutia noastra scrie ca „cetatenia romana nu poate fi restrasa aceluia care a dobandit-o prin nastere”, e adevarat. dar stii tu cumva vreo prevedere legislativa prin lumea asta care sa spuna ca vreo Constitutie se aplica retroactiv? nu, prostule! adica degeaba ti-ai pierdut-o acu 60 de ani, ca o Constitutie data dupa anul 2000 nu te ajuta la nimic.

    veronico, mama, si pe tine te-a mintit cineva cand ti-a zis ca am ramas fara datorii cand l-am impuscat pe tampitul de ceausescu. mai citeste si tu presa, vezi si tu cam citi bani aveam de dat inapoi atunci. ca sa nu mai zic ca au muncit romanii pe branci in ultimii ani inainte de ’89 ca sa dea in exterior lucruri care nu s-au platit nici in ziua de azi. mai rasfirati, diletantilor, mai rasfirati! vrei sa stii ce stiu eu despre a te ridica din saracie? stiu ca reusesc la 28 de ani sa-mi intretin parintii pensionati de boala, ca lucrez in trei locuri deodata si ca nu vreau si mai multi modoveni care sa duca tara asta de ripa. sirma, baaaaaa!

    iar tie, draga nina repatriata din iasi, iti rezerv tate vorbele de dulce pe care le stiu. indobitocitii ca tine, pe care i-am lasat in tara, sunt cei care ne trag in jos. putori ordinare, v-am primit in tara si acum ii jigniti pe cei nascuti aici? nesimtitilor! ce conteaza daca un om are nationalitatea romana, maghiara, rroma, ucraineana, svaba, rutena, lipoveana, aromana sau oricare alta? te scuip intre ochi si daca voi avea vreodata puterea, te zbor inapoi in tzara ta, sa-ti bati joc de oamenii de acolo, nesimtita ordinara!!!

  12. E neplacut si dureros dar e totusi adevarat. La voi au castigat comunistii alegerile si nu i-am votat noi Practic aveti aceeasi culoare politica cu Cuba si Coreea de Nord. Comunismul fiind o doctrina antinationala si anticrestina, e greu sa spui la ora actuala ce ar putea sa ne mai lege in afara de istorie si limba.
    Eu personal consider ca apartenenta la comunism este o crima, si nu glumesc de loc cand spun asta. Cand a fost impus cu tancurile sovietice comunismul a fost o nenorocire, dar cand a castigat niste alegeri democratice, este o marsavie a alegatorilor din Basarabia.
    Ne e tare greu sa va mai iubim si chiar sa va mai respectam.

  13. DRaga, „IO”!
    Nu vreau sa cobor la nivelul limbajului tau „elevat”…pentru a-ti da vreo replica… Dar, daca, totusi, te consideri super-informat de ce nu stii nimic despre legislatia Romaniei cu privire la redobandirea cetateniei?
    Citez:
    „indobitocitii ca tine, pe care i-am lasat in tara, sunt cei care ne trag in jos. putori ordinare, v-am primit in tara si acum ii jigniti pe cei nascuti aici?”

    Cum ne primiti voi ? Si cine pe cine jigneste? Din propria curiozitate, poate, ai mai citit si alte comentarii si articole de pe acest site… Experiente triste ale basarabenilor ajunsi in Romania, tratati mai rau decat arabii si alte neamuri imigrante vei gasi cata frunza si iarba… Scoliti in scoli romanesti, vorbitori fara accent si fara greseli ai limbii romane, tineri si cu un potential de munca destul de convingator, ne poticnim in legislatia DE DOI BANI debitata de autoritatile romane si inghitim in continuare scuipaturile umilitoare ale “fratilor mai mari, candidati exceptionali si fara pic de cusur la intrarea in UE”… De multe ori, ati lins pe unde v-a picat , cand pe americani cand europenii doar -doar, vorba ta, „sa intrati in lumea buna”… Sa vedem cat veti rezista la masa bogatilor cu politetea de care dati dovada…

  14. Veronica, as vrea sa mai adaug la cele spuse f. bine de tine , ca tot datorita basarabenilor Romania va intra in UE. Cred ca acest mic sau mare needucat, ca sa nu-i spun mai rau/ in limbajul lui /nu stie ca aproape 1 milion de basarabeni s-au refugiat in 1940 peste Prut si aici au fost si mai sunt fruntea Romaniei si mandria ei .. dar de cand Romania este condusa de ” tipi ” cu pregatirea si cultura celui „io” , de atunci s-a dus de rapa si acum este primita in UE nu ca o merita, ci aceasta este acum politica actuala a UE, de extindere … BASARABENII REPATRIATI/ SUNT DEJA F.MULTI/ vor fi mult mai folositori Romaniei in UE decat tipii fara „cei 7 ani de acasa” , care au umplut Romania de risine prin UE in ultimii ani.. si, sa stiti, ca dreptatea e de partea noastra si vom avea sorti de izbanda, chiar daca va fi nevoie sa apelam la CEDO. Romania trebuie sa-si repare greselile istorice ….poate si sa-si ceara iertare pentru ca a supus generatii de romani basarabeni la suferinte….

  15. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

    „proape 1 milion de basarabeni s-au refugiat in 1940 peste Prut si aici au fost si mai sunt fruntea Romaniei si mandria ei” – bai nene, voi chiar sunteti beti de dimineata pana seara? sau v-ati grupat toti pe la socola si v-a bagat internet? cum dracu sa fie moldovenii fruntea si mandria Romaniei? Moldova de dincoace de prut e cea mai saraca provincie istorica a tzarii, si nu pentru ca nu are resurse. nu stiti decat sa va plangeti ca sunteti saraci, in loc sa munciti. nu vreti mai bine sa va uniti cu modovenii nostri si sa faceti un mare stat de putori? ca noua ne-ar fi mult mai bine doar cu transilvania, tara romaneasca si dobrogea.

    veronico, legislatia noastra nu e de doi bani, ci e tocmai perfecta sa ne apere de profitori ca voi. si nu te uita tu pe unde lingem noi ca voi n-o sa ajungeti la linsaturile astea nici in 1000 de ani. ca deja aveti limba mulata dupa cururile rusilor. de ce nu le plangeti lor la poarta? ati vrut comunisti, atunci sa va spalati pe cap cu ei.

  16. Am si io un mesaj pentro „io”.
    Am vazut ca te bucuri de integrarea noastra europeana, si ca Basarabia nu o sa vada asa ceva curand, ca e o tara saraca etc. Bun. Dar tu dece crezi ca are nevoie Europa de noi ? Tocmai pentru ca suntem saraci, prosti si neorganizati, lenesi etc. Deci daca ai da dovada de putina minte si ai vedea poza in asamblu, ai vedea ca Europa se intareste cu un stat sarac, plin de oameni lenesi, prosti, hoti etc. etc. Deci, ca sa cresti ai nevoie de toti, calea cea dreapta o arati dupa ( in cazul tau nu cred ca mai e nici o sansa).
    Deci, daca politicienii nostri ar fi mai destepti, ar primi acum in ceasul al 12 lea Basarabia iar in tara mama, si, impreuna, am fi iarasi mai puternici si mai bogati.
    Asta ne arata europenii de 20 de ani.

    Eu personal, am multe motive pentru care imi doresc unirea cu Basarabia.
    Dar o sa enumar doar cateva.
    1. Sunt roman, iar Basarabia, in inima mea, este o parte a Romaniei cum este Dobrogea, Muntenia, si Transilvania.
    Si
    2. Noi ne integram in UE si nu mai stim nimic din ce e natural, basarabenii stau in „saracie” asa cum „io” tot spune, dar traiesc de 100 de ori mai bine si mai natural.
    Nu degeaba vinul basarabean e de 3 ori mai ieftin in Romania decat orice posirca cu pastile autohtona si infinit mai bun.
    Si sper, „io”, sa te integrezi mai repede in UE, sa vezi cum tarile puternice si cu istorie au nevoie de un sange nou(vezi cati pakistanezi sunt in Marea Britanie, colonisti sud-africanii in Franta sau turci in Germania si Austria). Sa vezi cum nimeni nu o sa dea 2 bani pe tine ca esti roman, mai ales pe unul care are atata timp de pierdut in fata calculatorului sa arunce cu noroi in fratii lui…
    Mars la treaba si nu mai cersi atentie, esti un „roman” (sincer nu cred ca esti roman) prea mic ca sa meriti atentie !!!

  17. Draga „IO”…
    Daca „romanii” ca tine ar fi mai inteligenti si mai atenti la mesajele noastre, referitoare la falsificarile alegerilor electorale in Basarabia, la faptul ca rusii se bucura cand vad cate un „destept” ca tine dandu-ne cu tifla si abia asteapta momentul sa ni se faca verde de atata romanism… Voi ne-ati tradat mai des…mai ales cand ar fi trebuit sa interveniti in Moldova in calitate de observatori…rusii s-au implicat , bineinteles… Cu un scop bineintemeiat, ca intotdeauna, la fel ca in recensaminte si alte momente…
    Apoi, cand delegatiile basarabene au venit cu propuneri prounioniste, Iliescu i-a tot respins… Aceste lucruri au ramas la fel de nemediatizate ca multe alte adevaruri despre basarabeni ramase in umbra… Ai putut face ceva atunci??? Te-ai implicat cu ceva? Esti la fel de neputincios ca si noi in fata puterilor… Pe de asupra mai esti si ignorant!!!

    Imi pare rau ca-mi pierd timpul cu un om ca tine…care tine cu RUSU’

  18. bravo nr 9 asha le trebuie.moldovenii cei mai spurcati mergeti in italia si o sa vedeti cum spurcatele de moldovence vand locuri de munca la romani.si culmea…stiti ce afirma moldovenii?…ca sunt rusi dar vorbesc limba romaneasca ..doamne si cum o pocesc …ramaneti cu rusii dragii mei!!!:D::D:

  19. Pt mes. 14 …

    Am intrebat de mai multa lume din Romania, nu din alta parte, oameni cu carte si job-uri serioase.. Cu totii mi-au confirmat ca Ceausescu a lasat Romania fara datorii… Asa ca, pot sa constat, deloc-timate „IO”,ca in afara maniei de a contrazice nu mai ai nimic cu ce sa iesi in evidenta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.