Romanii de pretutindeni pot dona pentru realizarea unui bust al lui Grigore Vieru, in Cismigiu


Intr-o perioada in care valorile traditionale si culturale romanesti, sunt minimalizate si supuse unui atac continuu, s-a constituit un grup de initiativa, care si-au propus sa realizeze si sa doneze Municipiului Bucuresti, bustul lui Grigore Vieru pentru a fi instalat acolo unde ii este locul, alaturi de ceilalti scriitori romani din micul Panteon al Literaturii Romanilor aflat in Cismigiu.

Basarabeanul Grigore Vieru, poetul national al tuturor romanilor este un simbol al rezistentei si continuitatii prin cultura a spiritului romanesc in spatiul unic si unitar al poporului nostru de pe cele doua maluri ale Prutului.

Moartea sa ne-a lasat cu sufletul cernit, si cu lacrimi in ochi, rugandu-ne pentru odihna Martirului pentru romanism, dar in acelas timp ne-a determinat sa-i preluam crezul si sa-i continuam lupta pentru propasirea intr-o singura Romanie pe care s-o lasam unita urmasilor nostri.

Dumnezeu si Grigore Vieru, si mintile luminate, si toti Eroii Neamului sunt si speranta, si calauzitorii si Sfintii nostri protectori pe drumul spinos si greu al renasterii romanesti care este idealul suprem al oricarui roman.

Ridicarea bustului lui Grigore Vieru in Panteonul Literaturii Romane nu poate fi o opera singulara, este doar un nou inceput de cinstire a valorilor noastre sprituale.

Bustul va fi selectat si premiat in urma unui concurs la care sunt chemati sculptorii din intreg spatiul romanesc.

Romanii de pretutindeni care cinstesc aceste valori perene romanesti sunt indemnati sa doneze o suma chiar si simbolica pentru constituirea fondului de premiere care va rasplati cea mai reusita opera.

Comitetul de initiativa: Pr Constantin Alexe, Popescu Mircea, Neculai Popa, Ion Anton, Mihai Nicolae, Radu Luchian, Virgil Ciuca, Mihai Stan, Bechis Vasile, Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni.

Pentru SUA donatiile se pot face la :

Romanian World Council
363 N Palm Ave
Rialto, CA 92376
sau:
Washington Mutual
Washington Mutual Bank, FA
Rialto Financial Center 1295
101 Foothill Blvd
Rialto, CA 92376
Bank Account:
3083948263

PentruRomania si Europa donatiile se pot face la:
Banca Transilvania, sucursala Bucuresti, Piata Chibrit
Str Calea Grivitei # 395, sector 1
cod client 859628, cont bancar 25110000486859628
cod IBAN RO47 BTRL 0450 120C 8596 28XX

http://www.rgnpress.ro/Eveniment/Romanii-de-pretutindeni-pot-face-donatii-pentru-realizarea-unui-bust-al-lui-Grigore-Vieru-in-Cismigi.html

, ,

9 răspunsuri la “Romanii de pretutindeni pot dona pentru realizarea unui bust al lui Grigore Vieru, in Cismigiu”

  1. De ce nu mai simplu: să instituim „Cultul personalităţii Gr Vieru” cu toate atributele – busturi icoane etc. Dac cu bocitură în primul rînd?
    Zicea sărmanul Mihai „Oamenii din toate cele fac icoană şi simbol…”. Este un mare adevăr: idolatria este un dat al condiţiei umane. Dar în măsura în care evităm această Scilă, fără a cădea în Caribda nihilismului suntem oameni.
    iu tsu
    pis. Sărmanul Mihai înseamnă ceva. Vezi Coborîrea Luceafărului pe acelaşi blog.

  2. Din cate stiu, unul din fiii maestrului, Catalin, e prorpietar de restaurante si alte localuri de distractie, un om de afaceri destul de puternic care ar putea sa finanteze un astfel de bust.
    Aceasta initiativa ar trebui sa vina in primul rand din partea lui, sau sa va adresati in primul rand lui.
    Pai cum iese, el isi cheltuie banii pentru partidul lui Filat si eu sa-i fac bust tatalui lui?

  3. Ce sa ne mai jucam: trebuie sa schimbam denumirea orasului Chisinau in orasul VIERU. Sau chiar denumirea republicii… Ca doar e primul si ultimul poiet din Moldova!!!

  4. Sarmanul Calin, nu are bani pentru un bust lui taica-sau. Bine ca a gasit pentru campania electorala, dar pentru bust: popor roman – dezleaga punga – da-mi bani pentru bustul lui taica-meu (si o strada din centru)!!! Halal de-asa fecior… RUSINE! Adevarat deputat!

  5. no…lumea-i tamputa rau..na dovedit omul sa intre bine in pamant ca deja il inalta si-l coboara dupa bunul plac, iar calinii devin catalini (semnificativ nu?)
    ho, boaitelor ca nu se mai poate omul apara si nici nu are nevoie, vedeti-va de trupul si sufletul vostru, lasati cele vesnice Domnului, tineti-va banutii acasa iar celor care se inghesuie sa-i numere sa se mai ogoiasca, sa tot strans bani la adunarile lui roska…

  6. Moldoveni timpiti!!! G.Vieru na-re dreptul de a fi judecat.El a fost si va ramine unul din cei mai mari poeti ai acestui pamint, numit Basarabia,si un mare patriot al poporului sau.Pe timpul lui Stalin copii raspundeau de faptele parintilor si invers.Lasatil in plata domnului pe Calin,i-ar G.Vieru merita mai mult ca Puskin Lenin Marks sau Enghels,ca o strada in Chisinau sa fie numita cu numele sau. I-ar in ce priveste schimbarea denumirii Republicii e o idee,numai nu in Vieru,dar in Basarabia pamint Romanesc.

  7. S-A GASIT UN „UI TSU” iesit de pe fix si a deturnat comentariile intro directie urata.. dar nu toti sunt ca acest frustrat care are ce are cu Grigore Vieru caci vad ca il defaimeaza pe aici mereu .. Nu va avea sorti de izbanda , caci Grigore Vieru va avea si busturi , si starzi , si institute literare denumite cu numele sau . din simplul motiv : CA O MERITA ! Ca este si va fi POETUL ROMAN DE SUFLET AL BASARABENILOR SI AL ROMANILOR DE PRETUTINDENI !!

  8. Numai niste vagabonzi nespalati alde Contiu & Compani pot arunca cu noroi in MARELE VIERU si familia sa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.