IMPORTANT – pentru cei care vin la studii in Romania in acest an


Stimati colegi,

deoarece mai multe facultati din Romania deja au anuntat listele cu cei admisi la studii universitare si postuniversitare [masterat/rezidenti at/doctorat] vezi www.curaj.net/ ?page_id= 829 , va recomandam sa luati legatura cu secretariatele facultatilor pentur care ati optat deoarece acum este periada in care :

  • la UNELE institutii de invatamant, sunt programate examene de admitere chiar si pentru cei care au depus dosar la Iasi/Suceav/ Galati (vezi cazul SNSPA, Univ. din Cluj, cele cu profil artistic etc.)
  • la TOATE universitatile, dupa ce vor fi anuntate rezultatele admiterii pentru tinerii din Rep.Moldova, vor anunta si o data limita pana la care puteti aduce la ei actele in original (ca ex. la o facultate din ASE, Bucuresti, data limita anuntata ar fi luni, 18 sept., ora 14!), in caz contrar riscati sa ramaneti fara loc / bursa
  • tot zilele / saptamanile astea, la aproape TOATE universitatile, se vor face repartizarile de camine. Uneori se anunta la avizier, alteori stiu doar studentii mai smekeri, vedeti si voi cum aflati. Important e sa veniti la timp si sa nu va treziti ca nu mai sunt locuri.

Recomandari:

– Ca sa aflati ce site are Universitatea / Facultatea la care ati depus dosarul, accesati www.google.ro si scrieti cautare – Numele institutiei si Orasul in care se afla. Ades paginile lor nu sunt actualizate (in sens ca informatia despre admiterea basarabenilor nu va fi la vedere), dar ati putea sa va notati datele lor de contact. Sunati la secretariat si cereti aceste informatii.
– Ati putea chiar sa scrieti la cautare pe google.ro „Universitatea … admitere 2006 cetateni din Moldova”, poate va duce direct la lista cu cei admisi la facultate!
– Nu ezitati sa intrati in legatura cu tineri care isi fac studiile in orasul / universitatea pentru acre ati optat. Ades ei stiu cand se dau caminele, pot intra sa vada la avizier ce anunturi s-au afisat sau chiar pot sa depuna actele in original la facultate pentru a va scuti de stres si de un drum la sute de kilometri in mijloc de septembrie. Cam asta e…

Asigurati-va ca persoanele interesate au primit acest mesaj!

………… ……… ……… ……
In alta ordine de idei,

invitam tinerii care sunt in Bucuresti la o dezbatere despre

Impactul aderarii Romaniei la U.E. pentru romanii din Basarabia

Care va avea loc duminica, 17 septembrie 2006,
intre orele 13.oo si 16.oo in Parcul Herastrau.

Locul intalnirii : intrarea dinspre Metrou Aviatorilor si TVR.

_ _
cu respect,

ghenadie brega
+40 745435321
www.curaj.net


2 răspunsuri la “IMPORTANT – pentru cei care vin la studii in Romania in acest an”

  1. Dupa cum se stie pe cele 30 de locuri alocate basarabenilor pentru a face doctoratul in Romania sau inscris doar 28 candidati. Numai la Iasi sau inscris 16 candidati dar au fost alocate doar 6 locuri deci 10 sunt automat respinsi. Daca facem niste calcule 28-10=18 candidati fericiti pe tara, dar 30-18=12 locuri ramase libere pe Romania. Si sa stiti ca nu am luat in calcul universitatile din alte orase pentru care au fost mai multi candidati inscrisi decat locuri alocate de catre minister ca s-ar putea sa fie si mai multi respinsi si mai multe locuri libere ramase. Apare o nelamurire: ce se intampla cu locurile ramase libere? se redistribuie universitatilor unde au optat mai multi candidati?..Daca are cineva informatii rog sa anunte.

  2. In legatura cu cazarile pot sa spun ca la Universitatea tehnica „Gh.Asachi” Iasi la Facultatea de Chimie Industiala ele incep pe 27 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.