Protest contra abuzului de forţă şi de arme


Am primit dispoziţia de la primărie – mitingul de astăzi este legal!

Primăria mun. Chişinău a eliberat în termen dispoziţia pentru mitingul de sâmbătă, 21.03.2009

copia Declaraţiei Prealabile o găsiţi aici

………………………………………………………..
Organizatorii marşului de protest de sâmbătă se declară intimidaţi de poliţie

Grupul de acţiune “OPRIŢI TEROAREA!” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: Organizatorii marşului de protest de sâmbătă, 21 martie 2009, se declară intimidaţi de poliţie.
Vor participa: Ghenadie Brega, Anatol Matasaru şi alţi membri ai grupului.

Conferinţa va avea loc vineri, 20 martie, cu începere de la ora 12.00, la sediul Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, str. Sfatul Ţării 9/9 (cartierul dintre străzile Şciusev şi Kogălniceanu, deplasare cu troleibuzele 3 şi 4, microbuzele 104,127,129,124, care circulă pe str. Kogâlniceanu, microbuzele 193,114 – pe str. Şciusev sau cu transportul de pe str. Bucureşti)
Tel.: 93 00 73, 24 15 06 | info-prim.md

………………………………………………………..
Atentat la viaţa lui Matasaru, Brega sau a tânărului care era cu ei

_______________________________________________
De Montréal à Chisinau – la brutalité policière sans frontières

Après les meurtres recents de Montréal, Athene, Oakland, la violence policière fait encore des victimes. Samedi soir, le 14 mars, un jeune homme de 29 ans, non armé, a eté executé par un agent de police à Chisinau, la capitale de la Republique de Moldova (Moldavie). La victime – Alexei Vlas, qui allait à l`anniversaire de la mère d`un des ses amis, a été confondu par les agents de police, selon leurs propres declarations, avec une autre personne qu`ils cherchaient à interpeller dans le meme immeuble, suite a une supossée plainte qui est parvenue de la part d`une des locataires

___________________________________________________
OPRIŢI TEROAREA! NOI NU SUNTEM ŢINTĂ

Vino sâmbătă, 21 martie 2009, la un miting de protest autorizat de primăria municipală pentru a ne manifesta revolta faţă de abuzul de forţă şi de arme din partea poliţiei!!!

Ne întâlnim la ora 12.00 la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, de unde
vom merge spre sediul Ministerul Afacerilor Interne. Este un eveniment apolitic.

Referinţe:

_________________________________________________________
[Postare din 17.03.2009] Miting de protest contra abuzului de forţă şi de arme din partea poliţiei

Am anunţat administraţia mun. Chişinău că vom ieşi sâmbătă, 21 martie 2009, la un miting de protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne manifesta revolta faţă de abuzul de forţă şi de arme din partea poliţiei.

Acţiunea va demara la ora 12.00, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt

Deplasarea va avea loc de-a lungul bd. Ştefan cel Mare spre sediul M.A.I.

Iniţiatorul mitingului este Grupul de acţiune „OPRIŢI TEROAREA!”

,

18 răspunsuri la “Protest contra abuzului de forţă şi de arme”

  1. Am aflat de la vecinii tînărului decedat că ceremonia de înmormântare a acestuia va avea loc, cel mai probabil, mâine. Ei spun că tatăl să, aflt la muncă peste hotare, n-a reuşit să ajungă în Moldova.
    Dacă aflaţi alte detalii, vă rugăm să plasaţi pe site.

  2. baieti poate mai tarziu , pe la vreo 14:00-15:00, eu am examen la 12 🙁 si tare as vrea sa fiu prezent

  3. Bravo tinerii nu ma asteptam sa iasa nimeni chiar am scris undeva asa! Asa trebuie numai asa poate vor fi tarsi la raspundere cei care au tras fara nici un motiv si au omorit tanarul !!! LA JUDECATA CU EI !

  4. Noi vrem politisti care sa nu ia mita!
    Noi vrem politisti care sa isi faka datoria!
    Noi vrem politisti care sa nu omoare oameni nevinovati!

  5. OPREŞTE TEROAREA! NOI NU SUNTEM ŢINTĂ

    Ieşi sâmbătă, 21 martie 2009, la un miting de protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne manifesta revolta faţă de abuzul de forţă şi de arme din partea poliţiei!!! Acţiunea va demara la ora 12.00 pornind de la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt spre sediul MAI .

  6. Forțe distructive stau în spatele tinerilor care au protestat în fața Ministerului de Interne

    Așa a comentat conducerea MAI manifestația de ieri, la care s-a cerut o anchetă corectă în cazul tânărului împușcat din greșeală de polițiști. Ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, deși crede că tinerii au avut dreptul să protesteze, spune că poliția a inițiat o investigație

  7. PAPUC SA FIE DAT IN URMARIRE INTERNATIONALA CA CEL MAI MARE CRIMINAL IN MOLDOVA SI PRINS TRIMIS LA HAGA CA SOARTA LUI DEVENIND CA CEA A LUI CRIMINALU MILOSOVICI !

    Locul acelui criminal este dupa gratii,la intuneric si la frig si sa se hraneasca din ce comunistii criminali ce i se supun acum care vor fi dati afara ii vor cara pe cal la HAGA

  8. asta a reusit sa scrie omul in 10 minute si de la acelasi IP….:

    Anonymous – mai bine să nu eşiţi la miteng (3.46)

    mircea – no să dee nimic aceasta

    Leon – o să vă prindă pe toţi pe urmă şi o să vă pedepsească dur, mai bine duceţiva la discotecă

    Mariana – dacă sunteţi proşti duceţiva, dar eu cu prietenele mele care am fost la miteng la data de 17.03.2009,ne vom duce la frigărui, vă sfătu-i şi pe voi să faceţi acest pas, gîndiţivă la urmările care vor fi, nu fi-ţi proşti!!!!!!

    Maia – staţi acasă oamnei buni, că o să aveţi probleme!!!!!!!!!

    Igor – m-am plictisit marţi la miteng,pentru ce 20 de lei, mai bine stau acasă!!!!! (3.54)

  9. Igor, Maia, Mircea, Mariana, Leon este de fapt aceeaşi persoană şi expediază mesajele de la acelaşi IP. Probabil de la un comisariat de poliţie…

  10. versiunea asta cu miting sambata cred ca are cel mai mult sens…

    daca vreti un sfat, fiti alerti sambata. nu-i provocati. protestati, scandati lozinci, dar sa nu faceti nimic violent. daca se intampla ceva trebuie sa fie clar ca e provocare din partea politiei/autoritatilor. Lasati ca mass media sa vada asta. Nu-i provocati. nu e unicul miting.

    la miting, aduceti-va microfoane si vorbiti unul dupa altul. spuneti pe scurt, dar concret, ce s-a intamplat. Apoi cereti iar foarte concret: suspendarea din functie si cercetarea ceilor 2 politisti care l-u omorat, precum si scuze din partea purtatorului de cuvant al MAI pt ca l-a numit pe victima element criminal, incalcand dreptul legal la prezumtie a nevinovatiei. Cereti demisia tuturor 3 si celcetarea penala a celor 2.

  11. cat de prost tre sa fii ca sa crezi ca cineva va lua in serios aceste „sfaturi” din partea asa zisilor „prieteni”, care ne indemna frumos sa mergem la un frigarui sau la disco 😀 idiotilor, ce dracu mai invatati 2 ani la academia ceia…banii publici sa fie redirectionati mai bine spre casele de copii decat spre aceasta fabrica de prosti…incep sa cred tot mai mult ca-i mai mult o forma a oligofreniei sa fii politist decat o meserie…

  12. Mai „mircea” sau cum dracu te-o chema, mars la mata si-i fute 2 palme peste ochi, lepadatura, pentru ca te-a fatat. Ce mata, alt prenume sa-l folosesti n-ai gasit porcule, daca ti-e frica sa-l folosesti pe-al tau?

  13. Après les meurtres recents de Montréal, Athene, Oakland, la violence policière fait encore des victimes. Samedi soir, le 14 mars, un jeune homme de 29 ans, non armé, a eté executé par un agent de police à Chisinau, la capitale de la Republique de Moldova (Moldavie). La victime – Alexei Vlas, qui allait à l`anniversaire de la mère d`un des ses amis, a été confondu par les agents de police, selon leurs propres declarations, avec une autre personne qu`ils cherchaient à interpeller dans le meme immeuble, suite a une supossée plainte qui est parvenue de la part d`une des locataires.

    http://www.cmaq.net/node/32316

  14. Группа действия „ОСТАНОВИТЕ ТЕРРОР!” приглашает…

    Группа действия „ОСТАНОВИТЕ ТЕРРОР!” приглашает представителей СМИ на пресс-конференцию на тему: „Организаторы марша, намеченного на субботу, 21 марта 2009 года, объявляют, что подвергаются запугиваниям со стороны полиции”.

    Участвуют: Генадие Брега, Анатол Мэтэсару и другие члены группы действия „ОСТАНОВИТЕ ТЕРРОР!”

    Пресс-конференция состоится в пятницу, 20 марта, начало в 12.00 часов, в здании Агентства “Info-Prim Neo”, ул. Сфатул Цэрий 9/9 (квартал между улицами Щусев и Когэлничану, проезд троллейбусами №№ 3 и 4, микроавтобусами 104,127,129, 124 следующими по улице Когэлничану или микроавтобусами 193, 114 по ул. Щусев, а также транспортом, курсирующим по улице Букурешть.

    Контактный телефон – 93 00 73, 24 15 06
    E-mail: ipn@info-prim.md, v.vasilica@info-prim.md
    Информацию о конференции можно проконсультировать в любое время и на веб-сайте Агентства http://www.info-prim.md в рубрике Анонсы

  15. (doc, video) PROTEST AUTORIZAT: Sâmbătă, 21 martie, va avea loc o acţiune de protest în faţa MAI în semn de protest faţă de împuşcarea tânărului de 29 de ani de către un poliţist.

  16. Au mai ramas 12 ore pana la protest. Multzi prieteni de-ai mei vin , si eu al fel. interesant cum va avea loc toata manifestatzia.
    P.S: pentru organizatori….. sa fie macar un conducator acolo, cu megafonul sau steag, ca multzimea sa nu para o turma, fara scop si directie. Cine stie ce provocari vor fi? Sa fie cineva la conducerea acestei multzimi, ca de nu va fi o anarhie completa. Comunistii deja au lansata la stiri zvonul , ca multzimea va ataca cu pietre mai-ul….

  17. Aduc si eu buciumul meu, caci deja creste strat de praf pe el.
    Poate a reusi sa trezeasca la realitate macar un adormit cetatean. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.