Astăzi la amiază vom avea trei hotărâri importante de la CEDO


  1. Hyde Park and Others v. Moldova (no. 33482/06)
  2. Hyde Park and Others v. Moldova (no. 45094/06)
  3. Hyde Park and Others v. Moldova (no. 45095/06)

The applicants are: Hyde Park, a non-governmental organisation registered with the Moldovan Ministry of Justice at the time of the events, which has since been banned by the State and replaced by Hyde Park unincorporated association; and, five Moldovan nationals, Gheorghe Lupuşoru, Anatol Hristea-Stan, Mariana Gălescu, Alina Didilică and Oleg Brega. Relying in particular on Article 11 (freedom of assembly and association), the applicants complain that the authorities refused to allow certain of their peaceful demonstrations, namely:

  • in October 2005, in a park in Chişinău, in support of freedom of speech;
  • in January 2005, before the Romanian Embassy in Chisinau, to protest against the policy of Romania concerning Moldovan students in Romania; and,
  • in February 2006, in front of the Parliament, to protest against the non-transparent manner of organising the Eurovision song contest in Moldova.
,

13 răspunsuri la “Astăzi la amiază vom avea trei hotărâri importante de la CEDO”

  1. Cred ca daca comunistii mai castiga odata vor treb sa ea un credit de 2-3 miliarde de la FMI sa poata achita toate amenzile in urma proceselor perdute la CEDO

  2. The CEDO must rulled in a favor of Hayde Park and force Moldova to pay compesation to it’s victims do to this types of crimes in Europe is prohibited !

    Hayde Park as well the freely democratic media must be free in Moldova as so many other democratic organizations and media in Europe that represent the peoples voices,peoples needs of information ,peoples rights !

    The organization of Hayde Park and it’s members for so many years suffered the most brutal harassments by the communist police and the communist authorities whici is illegal and is prohibited by Europe human rights code !

    Mar. 30.2009.Toonto. Canada.

  3. Cam da…
    Dar daca sa privim mai serios, sunt toate premize de a scoate acest partid criminal inafara legii, iar „capetenia” Voronin – pe banaca acuzatilor pentru genocid si inalta tradare. A fost sluga(shesteorca) intereselor Kremlinului, sluga a si ramas.
    Hui-deooooo!!!

  4. Eu cred ca veti avea 3 hotarari si nu decizii. La CEDO deciziile sunt doar cele care privesc admisibilitatea, nu si fondul. Daca CEDO s-a pronuntat asupra fondului, atunci e vorba despre hotarari. Bafta!

  5. De ce nu faceti un protest impotriva culorii rosii la semafoare? Si sa protestati la fiecare semafor. Si daca va prind politistii, va plingeti la CEDO – e la moda! Si sa protestati si pentru a impune primaria sa foloseasca discuri de titan la troleibuse. De ce nu? Unde se uita primaria? Si sa protestai si impotriva lipirii timbrelor la posta cu limba. Va dati seama ce fac cu noi comunistii? Ne asupresc, ne pun sa lipim cu limba timbrele pe plic. Si apoi ne colecteaza de pe plicuri ADNurile si ne fac cloni. Vedeti cita activiatate aveti de facut?
    Bafta la mers pe loc!

  6. Leonid, vorbesti pe nas.
    Tot ce ti se pare inutil in activitatea altora nu e decat diferenta de optica. Dumneata privesti prin ochelari de cal tot ce se intampla in societate. Iar asta da de banuit – sau esti nostalgic dupa urss, sau esti un comunist imputit. In ambele situatii nu pot decat sa te trimit si pe dumneata sa cauti resturi pe la gunoiul istoriei. Acolo nimeni nu se va obosi sa faca din voi clone.
    Suteti ratatii Europei!

  7. Felicitari membrilor si simpatizantilor Hyde Park.
    Ati invins.
    La mai mult si la mai mare.
    Deci se poate.

    Echipa Promo Lex.

  8. Si ce s-a intreprins in parcurs de 3 ani de zile dupa ce a-i intrat in posesie?

  9. Victor: cind lumea moare de foame prin sate, cind copii stau orfani si se prostituiaza/drogheaza de la 10 ani, cind pentru instalarea gazelor naturale raketii iti vin si iti cer triplul de bani – unii fac proteste cu flueratul pentru dreptul intrunirii! De te intrunesti, ca oamenii si in locuri decente (nu neaparat pe strada) nimeni nu-ti zice nimic. Te duci si flueri Amabasada/Consulatul, la care tot ei suna politia si te aresteaza, ca au reclamatie de incalcarea ordinii publice. Unde-i crima aici si unde-i efectul flueratului in vint? Inca odata, nu in Chisinau, in rutiere, sau la pragul amabasadelor se sterpeste comunismul, ci la tara, la locul unde el nu va fi votat. Acol tre sa se lucre. Da noi haiduim de dragul CEDO. Cine se uita la aceste dosare, chiar si cistigate? Doar stii ca avem peste 1500 de organizatii obstesti: asociatii peste asociatii, apara mai ca toate drepturile de pe lume – pe hirtie. In atitea ani de cind au aparut aceste ONGuri, ce au facut? Care e rezultatul? 45% de voturi la comunisti? Ca si presa de „dreapta” aparuta in ajun de alegeri, in loc sa reflecteze problemele, cauzate de comunisti in tara, la sat, ei fac reclama la mitingurile cum Filat cere clarificari de ce comunistii is corupti. Ori, Filat se intilneste cu ambasadorul Ucrainei, ori Urecheanu acuza CEC de nustiu ce…Angelica Joly slabeste..s.a.m.d. Pe mos Ion de la Pelenia asta il doare? Sau ei cred ca le vor da 2 felicitari de 8 martie si 2 kili de graunte gratis si so sters pe bot. Gata sa intri in Parlament. Si toti is asa. Ca-s comunisti, partide de opozitie, ca-s curaj, Hyde Park, sau alte ONG. Asta ma doare. Si-au gasit un cirmoj de lins, si ii doare in pix de restul. Da Europa va trai si fara noi, cui-i pasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.