URGENT! Brega la Procuratura Generală


UPDATE!
Abia seara, pe la ora 18, Ghenadie a fost lăsat să plece, acum e viu şi liber!

Ora 16.45 Lucrurile sechestrate de la sediul Hyde Park sunt acum verificate cu minuţiozitate. Ghenadie Brega este în aşteptare. Nu ştim ce decizie va fi luată. Din punct de vedere legal, nu poate fi decât eliberat.

Ora 14.30, chiar dacă procurorul Caraman i-a spus lui Ghenadie că nu va fi arestat, că nu există temei deocamdată, şi i-a zis să aştepte 2 minute pe coridor, a trecut deja jumătate de oră şi încă nimic nu i se comunică oficial, deci, probabil, se intenţionează arestarea lui sau se aşteaptă indicaţii.

La ora 11.30 Oleg Brega dăduse declaraţii în calitate de martor a protestelor de pe 6 şi 7 aprilie. Urma să intre Ghenadie Brega la procuror. Oleg va rămâne la Procuratura Generală, ca să scrie o plângere privind percheziţia care a avut loc aseară acasă la el şi despre care la procuratură „nu se ştia nimic”. Politistii de aseară nu au prezentat nici un mandat de perchezitie si nu s-au prezentat, aceasta fiind o grava incalcare a legislatiei in vigoare. De la Orange, Oleg a fost anunţat că modem-ul care aparţine asociaţiei Hyde Park a fost folosit în noaptea asta (între 9 şi 10 aprilie). Cel mai probabil, „oamenii legii” (!) pregătesc probe false pentru a ataca.

La ora 10.40 Oleg Brega se afla la procuror. Ghenadie Brega venea şi el, necitat. Era însoţit de avocat.

La ora 9.30 Oleg Brega, Gheorghe Lupuşor, Anatol Hristea-Stan şi Leon Bîcu sunt chemaţi, pentru „investigaţii” la Procuratura Generală. Asta în condiţiile în care aseară, pe site-ul Procuraturii a apărut o declaraţie cu privire la protestul din 6 aprilie, în care Ghenadie Brega este acuzat de faptul organizării şi participării active la dezordini în masă, însoţite de dezorganizarea activităţilor transportului şi tentativelor de răsturnare şi deteriorare a lui cu violenţa şi batjocura altor persoane, cu chemări la nesupunere cerinţelor legitime ale reprezentanţilor autorităţilor şi la dezordine în masă. Ieri, Procuratura a iniţiat urmărirea penală conform art.285 CP.

Ieri noapte casa în care stau Ghenadie şi Oleg Brega a fost PERCHEZIŢIONATĂ.

Acţionăm, reacţionăm, rezistăm???

, , ,

15 răspunsuri la “URGENT! Brega la Procuratura Generală”

  1. Dar pe Lupusot de ce l-au convocat? Pai pampalaul ala nu-i in stare sa se razvrateasca nici daca-l obliga Voronin.

  2. O fi Ana-Maria, dar l-am avertizat ca „neirosirea” votului sau, cum „aristrocatic” ne aburea, o sa-l coste. Acum sa-ti spun ca-mi pare rau de ce pateste, as mintii. Nu ma bucur, nu-mi pare rau, mi-e indiferent.

  3. Au fost arestati? Au fost luati din casa si dusi undeva? Poate cineva sa mai dea detalii despre ei?

  4. Pentru orice incalcare, arest puteti suna la:

    +37369323701/+37378250860/+37365684882-Amnesty International Moldova, rep. Evghenii Golosceapov

  5. este adevarat ca Oleg a fost batut si aseara? o ziarista din Chisinau a intrat in direct la o tel. din Romania si a declarat ca Oleg a fost battut crunt in timpul perchezitiei, si si-a pierdut cunostinta pt. cateva momente. Stie cine daca e adevarat?

  6. este adevarat ca Oleg a fost batut si aseara? o ziarista din Chisinau a intrat in direct la o tel. din Romania si a declarat ca Oleg a fost battut crunt in timpul perchezitiei, si si-a pierdut cunostinta pt. cateva momente. Stie cineva daca e adevarat?

  7. „Acţionăm, reacţionăm, rezistăm???”

    Neglijam si … „inghitim” ca de obicei. Asa e firea „moldovanului”.

  8. am mai spus-o si pe alte forumuri si mai repet:
    nu avem ce astepta nici din partea tarfei numite UE, nici cu atat mai mult din partea SUA, marilor puteri ii convin micile dictaturi, asa e mai simplu sa manipulezi si sa mulgi (DIVIDE ET IMPERA) totul depinde acum numai de noi insine…

  9. doamne trebuie de terminat cu porcii astia comunisti odata si pentru totdeauna!!!! Pacat ca lipseste un Lapusneanu!!!! Sa faca o piramida cu capurile lor in PMAN! Suna rece, dar deja cit se poate atita teroare!! Trebuie de lichidat toxina asta comunista de voronin care a infectat atita populatie.

  10. Mă bucur că sunteți liberi și vii dar mă mir că v-au lăsat așa, nu cred să fi prins procuratura la minte, e mai degrabă o tactică, sau vre-un nou plan, fiți prudenți, precauți și țineți-vă întotdeauna în grup, așa e mai sigur că nu veți fi vînați ca multi altii! Mult Curaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.