Persoane dispărute în timpul protestelor


Vă rugăm să contribuiţi, şi transmiteţi mai departe. Relataţi aici cazuri de maltatare la care aţi fost supuşi ori la care aţi fost martori.


9 răspunsuri la “Persoane dispărute în timpul protestelor”

  1. Ştiri din regiuni

    De la Orhei ni se comunică:
    Pe data de 7 aprilie circa 250 de tineri s-au întrunit în mijlocul oraşului Orhei şi s+au înâeles să meargă la Chişinău să susâină acâiunile de protest.
    Poliâia a barat circulaţia internă şi ăn mod brutal a diseminat mulţimea, cu înjurături şi ămbrîncind oamenii, cerîndu-le să nu se asocieze în grupuri.
    Totuşi un grup de circa 200 persoane a reuşit să găsească transport şi să plece spre Chişinău de la marginea Orheiului.
    Au fost ajunşi din urmă de poliţie care insista să se întoarcă şi i+a lăsat fără transport.
    Oricum circa 70 de tineri au ajuns la Chişinău mergînd pe jos sau cu transport de ocazie.
    Ajunşi la Chişinău au participat la manifestaâiile paşnice din PMAN, iar întorşi acasă, au găsit în şcoli cîte 2 poliţişti de gardă.

    De la Coşniţa:
    Preşedintele raionului a organizat o întrunire public în mijlocul satului în cadrul cărora a acuzat public participanţii la proteste.
    Sunt folosite metode de intimidare. Copii din şcoli, părinţii cărora au participat la proteste, au fost mustraţi public la careu. Combatanţii participanţi la proteste riscă excluderea din rîndurile asociaţiei combatanţilor.
    Se face uz de condamnare publică, care poate duce la ostracisare şi măsuri represive inclusiv din partea locuitorilor simpli, nu doar a organelor de drept.

  2. Stefan, arestat acum 15 minute in urmă, din spatele clădirii Guvernului, cu nr. de tel. 069532771.

    Rugam pe cei care îl cunosc să comunice părinţilor să întreprindă măsuri de căutare şi să apeleze la avocaţi,
    inclusiv la cei din lista oferită de Amnesty Internaţional.

    http://amnesty.md/news/news.php?ln=ru&id=243

  3. Veaceslav Guriţă, 35 de ani, din s. Slobozia Mare, Cahul, arestat pe data de 8 aprilie la orele 2 de noapte, este căutat de rude.

  4. […] Deocamdată liberi Astazi in jurul orelor 11:00 activistii Hyde Park dupa ce au depus marturii la Procuratura Generala au fost lasati liberi sa plece. Nu insa inainte de a interogati in legatura cu evenimentele din 6 si 7 aprilie (citeşte articolul întreg) Persoane dispărute în timpul protestelor […]

  5. …de la Slobozia Mare, Cahul, la Chisinau pe data de 7 noaptea au venit circa 60 de persoane, 9 din care au fost retinuti.

  6. Am primit acum vesti ca persoanele care au mai ramas in PMAN, circa 20-30 de persoane au fost arestate de alte persoane in civil.

  7. Ungurean Vadim, 20 ani, student USM, facultatea istorie este căutat de mama lui, a fost reţinut de polişie în noaptea de pe 7 pe 8 aprilie în PMAN.

  8. Toti cei care au fost eliberati si sunt in stare de a se deplasa si a comunica asi dori sa apeleze la amnistia internesenel pentru a da in judecata republica M. find ca au fost detinuti politici dar nu niste criminali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.