Mai multe sectii de votare in tarile vecine si drept de VOT CONTRA TUTUROR CANDIDAtILOR


Mai multe sectii de votare in tarile vecine si rubrica noua in buletinul de vot – CONTRA TUTUROR CANDIDATILOR am cerut astazi de la CEC in numele ONG HP

Aici e textul

Am intirziat sa scriem in demersul oficial ca sustinem initiativa organizatiilor studentesti de a se face liste cu alegatori la facultati, sa nu fie trimisi oamenii la tara.

,

3 răspunsuri la “Mai multe sectii de votare in tarile vecine si drept de VOT CONTRA TUTUROR CANDIDAtILOR”

  1. MONITOR MEDIA, # 10
    7 februarie 2005

    ORGANIZAtIE DE MEDIA DIN CHIªINaU SOLICITa C.E.C. INTRODUCEREA iN BULETINELE DE VOT A RUBRICII „VOT CONTRA TUTUROR CONCURENtILOR ELECTORALI”

    Asociatia „Hyde Park”, organizatie ce-si propune promovarea libertatii de exprimare si dreptul la informare echidistanta, solicita Comisiei Electorale Centrale (CEC) sa examineze posibilitatea includerii in buletinele de vot a rubricii „vot contra tuturor candidatilor”.

    Presedintele Asociatiei „Hyde Park”, Oleg Brega, fost moderator la postul de Radio „Antena C”, a adresat in acest sens un demers presedintelui CEC.

    Includerea in buletinele de vot a rubricii VOT CONTRA TUTUROR CANDIDAtILOR ar oferi alegatorilor mai multe optiuni si ar incuraja participarea la vot a cetatenilor si va impune concurentii electorali sa asculte mai atent doleantele si asteptarile electoratului, explica Oleg Brega.

    in alt context, in acelasi demers, „Hyde Park” solicita CEC sa contribuie la deschiderea mai multor sectii de votare in Romania, Ucraina si Federatiei Rusa, unde locuiesc compact moldovenii, pentru a le asigura astfel posibilitatea de a vota la 6 martie curent.

    Nota MONITOR MEDIA: ONG „Hyde Park” este o asociatie obsteasca ce-si propune promovarea libertatii de exprimare si dreptul la informare echidistanta. A fost inregistrata la Ministerul Justitiei al Republicii Moldova la 13 iunie 2003 cu nr. 2661.
    ======================================================
    AGENTIA DE MONITORIZARE A PRESEI „MONITOR MEDIA”
    ———–
    THE PRESS
    MONITORING AGENCY
    „MONITOR MEDIA”
    ———–
    str. Dostoevski, 63
    Balti, MD-3100
    Republica Moldova
    Tel.: +373 231 613-85
    Fax: +373 231 613-85
    Monitor-Media@moldova.cc
    editor@deca-press.net
    ———–
    „MONITOR MEDIA” ESTE O ORGANIZAtIE NECOMERCIALa ªI NEGUVERNAMENTALa

    OBIECTIVE:

     monitorizarea si analiza presei;

     monitorizarea accesului la informatia de interes public;

     monitorizarea proceselor sociale si politice dezbatute si reflectate in mediile de informare;

     monitorizarea cazurilor de ingradire a accesului la informatia de interes public;

     monitorizarea proceselor judiciare intentate impotriva presei;

     monitorizarea situatiei presei;

     monitorizarea prezentei actorilor politici in presa nationala si cea locala.

  2. Completati formularul si trimiteti-l la ambasada R. moldova de la Bucuresti. \Adresa ambasadei este ambasadamoldova@zappmobile.ro, sau pe adr. Adresa Bucuresti, str. Aleea Alexandru, 40
    Telefon (40-1) 230 04 74, 230 07 32
    Fax (40-1) 230 77 90.
    Faceti cat mai urgent acest lucru

    ———————————-

    Comisiei Electorale Centrale
    De la: ……………………….

    Organizatia studentilor basarabeni din
    ___________________________________

    „_____” _________________ 2005

    C E R E R E

    Prin prezenta, in baza punctului 2 din Instructiunea cu privire la organizarea si desfasurarea alegerilor Parlamentare din 06 martie 2005 in cadrul sectiilor de votare constituite in afara Republicii Moldova, aprobat prin hotararea Comisiei Electorale Centrale din 15 februarie 2005, solicitam deschiderea fie a sectiei de votare, fie a biroului electoral la
    _____________________________________________________________
    (denumirea institutiei de invatamant si a localitatii)

    in localitatea si institutia noastra locuiesc si invata _________________ cetateni ai Republicii Moldova cu drept de vot.

    in cazul respingerii cererii din speta, in baza articolului 55 alineatul (4) din Codul electoral, solicitam crearea posibilitatii pentru a vota cel putin cu o urna de vot mobila, pe motiv ca cetatenii Republicii Moldova cu drept de vot aflati in institutia si localitatea respectiva nu dispun de surse financiare suficiente pentru a se deplasa la Bucuresti intru realizarea dreptului constitutional la vot.

    Cu respect,
    ____________________________

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.