Piata Marii Adunari Nationale privatizata de comunisti


Ce credeti ca se-tampla cand politistii interpreteaza legile dupa ordinele pe care le primesc? E haos, alimentat cu buna stiinta de catre guvernanti.

Astazi, in jurul orelor 14.00, grupul de tineri care avea autorizare de la primaria municipala sa desfasoare o actiune de protest in Piata Marii Adunari Nationale a fost indepartat din piata de catre reprezentantii fortelor de ordine. Motivul invocat – in PMAN se lucreaza la instalarea bradului guvernamental. Pentru politisti nu conta faptul ca actiunea a fost autorizata de primarul general, ei executau un ordin pe care l-au expus doar verbal.

Participantii la protest n-au cerut detalii, n-au cerut sa vada cum a fost formulata si de cine a fost semnata interdictia. Grupul de tineri s-a retras la ªtefan cel Mare, apoi, escortati de catre politisti, au decis sa mearga spre Arcul de Triumf. Aici s-a scandat mult si bine, fiind afisate pancarte cu mesaje anti-comuniste, braduti si tricoloruri. Reprezentantii mass-media au ajuns ceva mai tarziu la actiune, totusi au fost destule momente picante din care vor fi facute materiale de presa.

in centrul PMAN intr-adevar se lucra de zori la instalarea unei carcase metalice pentru bradul guvernului. in rest, piata era sub controlul politistilor. Dupa aproape o ora de scandari, cei cca 400 de tineri au incercat sa ajunga in PMAN, venind spre monumentul lui ªtefan cel Mare. La semafor s-au instalat cordoane de politisti care nu au lasat tinerii sa ajunga la destinatie. Tinerii s-au intors la Arcul de Triumf si au continuat sa scandeze: „Desteapta-te, romane!”, „Mai bine mort, decat comunist”, „Nu vrem limba moldoveneasca!”

Referinte:


47 de răspunsuri la “Piata Marii Adunari Nationale privatizata de comunisti”

  1. astazi…. chiar astazi io venit lu’ VORonin sa shi puna bradu.
    eu zic ca a fost un meeting destul de reusit, luind in consideratie ca a fost organizat de un grup de tineri… si e si primul.
    jos comunistii!!!

  2. voronin este si a fost un comunist marsav si fara scrupule.
    Cum a facut pina acum asa va face simai departe.
    daca nu ne vom uni asa se va intampla mai departe.
    unitiva romani!!!!!!!!!!!!!
    traiasca romania mare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Ar trebui organizate mai multe…de la 1 septembrie 2008 vor sa introduca limba moldoveneasca…trebiue sa luptam…avem un primar care daca nu e prea stapin cel putin ne sustine…

  4. Ei shi v-am zis eu de Revolutia Drujbelor vs Revolutia Brazilor?!!

  5. Lu’ ‘jurnalistu’:

    Deceptionanta situatie: avem un primar care daca nu e prea stapin cel putin ne sustine…

    Atunci de ce functia lui se numeste „primar” si nu „animator”??
    Are si experienta de la „Surprize, surprize!”

  6. Traiasca,traiasca,traiasca si-nfloreasca
    Moldova,Ardealul si Tara Romineasca

  7. Da’ iaca romanasilor le e in c.r de „Traiasca,traiasca,traiasca si-nfloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romineasca”!

    La dansii conteaza asa „Traiasca,traiasca,traiasca si-nfloreasca Ardealul si Tara Romineasca”!

  8. In decembrie 1989, la Timisoara, au fost la inceputul Revolutiei Anticomuniste Romane mai putin de 200 de oameni…Apoi au fost mii,zeci de mii.sute de mii…Apoi a urmat plutonul de executie pentru ceausescu (nu-i greseala scris astfel)…Remember voronine.

  9. Ce gresesc basarabenii (nu e nici sfat nici superioritate nici ingamfare)
    Cred ca pot rezolva cu bun simt – Surpriza, nu se rezolva.
    Se rezolva cu dat la capt, sarpelui ai stalcesti capul nu faci miting, te rog pleaca.

  10. Bravo lor! Macar stiu pentru ce lupta!
    Si tineti cont ca baietii astia s-au organizat ad-hoc!
    Nu pot decat sa-i admir si sa cred ca mai este o speranta cu RM.

  11. Stati sa reglam Drujbele si pe urma puteti face macar si Revolutia Stejareilor ca noua ni-i in lant oricum!

    Hai spuneti cand faceti urmatoarea polit agitatie ca tare ma mai mananca mana dreapta si lantul de la Drujba oboseste sezand fara treabi, hi-hi-hi!

  12. p.s., noi am cerut autorizatia ea insa n-a fost prezentata, politistii schitand doar niste ranjete si zicand ca ne-o arata la sfarsitul protestului!!!!

  13. duminica, la dezbaterile din piata Teatrului de Opera si Balet, a vorbit suferinta din oameni, din acei cu constiinta treaza, insa spre regretul meu, peste 90% din ei erau persoane in virsta, batrani, ca era de mirare cum au ajuns unii din ei acolo!
    se preconizeaza ca dezbaterile sa aiba loc in fiece duminica, nu se stie insa ce ar mai putea inventa autoritatile noastre, deci, vin cu un apel catre toti, pe data de 30 decembrie, la orele 13.00, sa ne solidarizam iarasi, noi, tinerii, precum am facut-o azi, si sa venim sa ne spumen cuvintul! poporul suntem noi, iar conducerea TREBUIE sa slujeasca poporul ci nu interesele personale ale unei anumite categorii!!!!

  14. Sunt mandru de voi !!!!!!!!!
    Asta inseamna, ca nu-i pierdut totul si avem viitor. Sus capu, romane !!!
    Curaj!

  15. Vai ! Ce performanta observ eu aici!
    Ce limbaj laconic si civilizat – fara injuraturi, fara atac la persoana, la originea etnica !

    Carol, zau, asa imi placi.
    Am spus si cu alta ocazie… „gura sparsa al lui Carol Panfilica vorbeste si niste adevaruri”, dar nu toata lumea a intales-o.
    Atuncea, cand face glume, chiar si in contradictoriu, gen ferestraile „Drujba” si lanturi cu zale obosite de la ele, de fapt dansa/sul incearca se polemizeze, avertizeze, informeze, indrumeze pe cei inflacarati cu capul in nori, pe cei in febra dar cu mintile incuiate, se gandeasca mai larg, incearca sa atraga atentia,se trezeasca la realitate. Vrem noi sau nu – trebuie sa tinem cont de multi factori de nu a da cu nasul in bara. De a evita, sau cel putin, a minimaliza esecul.
    Cum spunea bunica mea: „Stand stramb – gindeste-te si actioneaza global!”
    Adica – fii strateg si calcula cu multi pasi inainte.

    Spre incheiere as vrea sa atrag atentia, sa-mi exprim intrun fel dezacordul meu cu urmatorul fapt. Multi din dvs, facand parte din tineri studiosi – frisca societatii, coborati la un limbaj al paturii marginale necarturare, al baietilor de cartier plin de vulgarisme. Va dati provocati sau demonstrati bravada.
    Ce este fals, dezgustator si contraproductiv din al meu punct de vedere. Erosim in van timpul, energia si cunostinte acumulate, nefacand transfer spre celor mai tristi ca noi.
    In loc sa zidim – batem apa in piua.
    Democratia – nu inseamna libertatea necontrolata, lipsita de bunul simt. Prezenta mea in colectiv, comunitate, societate – totusi, ma obliga sa tin cont si de interesele altuia.
    Sa caut mereu puncte de tangente, sa-l respect.

  16. Salut tuturor! Oare putem face ceva contra Cumunishtilor? „Nu” Totul este socotit ca sa fie cum doresc ei! Pentru a rezolva ceva trebue ca tot tineretul sa se apuce mina de mina si sa nimiceasca totul ce le apartine lor, nicidecum ce apartine moldovei si fraternitatii noastre!~

  17. Karolicikin face GLUME ? 😆 am auzit-o si pe asta
    Cacarol e mai ceva ca Voronin 🙂
    Zii lu bunica-ta sa stea drept si sa se uite ce spune si sa judece tot drept. Carol e dracu gol va joaca cum vrea ea (asta daca dracu nu iti fi chiar voi ca prea o luati in brate .. a glumit..interesant)
    Fii strateg multi pasi inainte si dosvidania, fu*ei carol, vad ca le place

  18. Salut, bunica ! 😀 post.24

    M-as simti cel mai fericit om, daca as avea posibilitate sa readuc bunica mea din lumea celor drepti, si sa-i transmit doleantele d-tale.
    Iar Carolici… n-are cum sa ma „fu*ericeasca” 😛
    dupa cum ii sugerezi. Din motive lesne de intales.
    Am deja o imunitate stabila ca sa deosebesc graul de neghina. Mai folosex pe deasupra si contraceptive, ca sa nu devin iarasi pacalit/insarcinat. 😀
    Din momentul cand provoaca sau se distreaza, o intreb la direct. 😉

  19. Am fost si eu ieri la miting,am strigat din toti plaminii „jos comunistii” si sunt mindra ca anume noi,tinerii organizam asemenea manifestatii in care aratam ca ne pasa de viitorul Partiei noastre.

  20. iaca si bunica Stan. Nu cumva sa strigati ceva in RM 😉
    Go Carol 😛

  21. Go go go, 🙂 baga mare Carol, jos cu singurul care va mai intinde o mana 😉

  22. Go Carol 😛 arata-le moldovanilor ce sa faca 😉
    fu*eti pe singurul ce va mai intinde inca mina 🙂 baga mare, hahaha si ho ho ho

  23. ADRIAN

    „Traiasca,traiasca,traiasca si-nfloreasca
    Moldova,Ardealul si Tara Romineasca”

    Acest slogan a fost si este intotdeauna actual in RO,din pacate el nu se refera si la Basarabia, in RO cand zici Moldova te referi la acea zona din estul RO cuprinsa intre Carpatii Orientali si raul Prut,zona de dincolo de Prut,de-si i se spune R.M. in RO este denumita Basarabia,care-i altceva decat Moldova din RO.CE E !? E ceea ce a mai ramas din vestul Moldovei medievale,componenta indiscutabila a romanismului,parte integranta a Daciei multimilenare. Intr-o alta ordine de idei,nimic nu se misca-n RO fara Moldova,cea dintre Carpati si Prut,doar ca acest lucru nu e relevant,toate provinciile RO au adsus contributii f. mari intr-un fel sau altul,nu conteaza de unde esti ,absolut deloc,conteaza doar nivelul spiritual al individului, in rest, AHO,AHO, copii si frati….!

  24. Ghenadie sau Oleg…nu stiu cine a scris acest articol…..eu am cerut de la sefu lor sa-mi arate „autorizatia lor de la guvern” cum au zis ei….el insa m-a bruscat si a zis….”Hai hai….eliberati piata!” … Ce sa fac eu, daca-s mic nu stiu nimic?

  25. pentru dentist,
    am inregistrat pe video acea discutie cu politia; inclusiv interdictia de a traversa strada la semafor – si asta este o dovada ca au fost limitate drepturile protestatarilor, fiind interpretat dupa ureche continutul autorizatiei emise de primarul general.
    cred ca se impune consultarea unui jurist bun in ideea de a pregati un dosar pentru CEDO. vedem ce se poate face, deocamdata stim ca fortele de ordine au abuzat si trebuie penalizate pentru acest lucru.

  26. Stimate „dentist”,
    vino si tu pe 28.12.07 la CReDO. E un prilej cat se poate de bun pentru dezbatere si luare de decizie, de analiza.
    Vezi cum te incadrezi in program. 😉
    Tot respectul.

  27. La ora 10.00 lucrez…imi cer iertare 😉
    Si va rog frumos….nu e meritul nostru ci a tuturor care au fost in piata in data de 24 ….sa traiti!!! 😉

  28. P\u dentist, victoria etc

    ash ruga mult pe cei care au fost pe 24 la protest sa ma contacteze…vreau sa fak un interviu pentru un cotidian independent.ar fi ideal daka ash vorbi shi ku nishte lideri.
    mailul meu:ragnarocker@rambler.ru
    P.S. nu sunt de la SiS 🙂

  29. Pentru jurnalistu, ne scuzi, noi facem totul nu pentru presa….si in genere nu avem noi incredere in jurnalisti.
    Sa traiesti si la multi ani!!!!

  30. Jurnalistu, scrie mai degraba cum fura comunistii si voroninii nostri Vladimir si Volodea fiul. Scrie cum fura Tarlev si tat guvernu lui comunist. Scrie cat de prosti sint moldovanii basarabeni ca isi voteaza calaii sai conduca. Adica moldovanii basarabeni voteaza lupii paznici la oi. De asta fugim noi dinj RM unde ne vad ochii, ca dor cinele nu fuge de maliga, da de bat si ciomag. De rau am fugit si eu de RM. Da amu nii bine aici in Romania.

  31. de ce la mine arata ca ip-ul e din Romania? 🙁 Parca nu am scapat momentul unirii celor doua tari romanesti sau ma-nsel? 🙂

  32. lume dativa seama ce faceti votind comunistii va stricati viitorul vostru si cel al copiilor vostri.voronin e un rus nu stie ce e asta patrie VOI VRATI IN RUSIA CEA PACATOASA SAU IN EUROPA?????????????????????????//VOTATI PL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.