Alexandru Polizu a fost chemat astazi, in mod repetat, la Procuratura


[09 iulie, 2008] Alexandru Polizu, unul dintre tinerii care au fost vizitati de procurori la domiciliu pe 10 iunie curent, a fost invitat pentru astazi, ora 14.00 (birou 27), la sediul Procuraturii municipale pentru a continua ancheta.

………………………………….

[04 iulie, 2008] Alexandru Polizu, unul dintre tinerii care au fost vizitati de procurori la domiciliu pe 10 iunie curent, a fost invitat pentru astazi, ora 14.00, la sediul Procuraturii municipale pentru a continua ancheta.

Amintim ca Procuratura municipala din Chisinau a sechestrat calculatoarele catorva tineri, care au plasat comentarii anti-comuniste pe forumurile din Rep.Moldova.

Iata si primele decalaratii facute de acesta dupa discutia cu procurorii :

…………………………………………..

Persecutati pentru opinie

http://curaj.net/?page_id=3997

…………………………………………..

DOSAR PENAL pentru opiniile exprimate in public! [10 iunie, 2008]

[EN] Young people from Republic of Moldova are accused by prosecutors of expressing “dangerose” opinions on the web

Referinte :


30 de răspunsuri la “Alexandru Polizu a fost chemat astazi, in mod repetat, la Procuratura”

  1. daca a mai fost cineva invitat la discutii cu procurarii, anuntati-ne
    mai ales ne intereseaza ce anume s-a v-au intrebat, cat a durat anheta si daca v-au restituit calculatoarele
    merci

  2. este necorect ce se intimpla la noi in tara,s-ar parea ca suntem o tara democrata,dar se incalca dreptul la libera exprimare,de ce oamenii sunt atit de orbi si nu vad cine ne conduce tara sus…

  3. cunosc o persoana la care i-a fost intors calculatorul
    zicea ca a fost interogat de procurori mai multe zile la rand si au cerut sa faca o copie dupa continutul unor mape (informatie personala continand texte, fotografii si filmulete realizate intr-un cerc restrans de prieteni)
    nu stiu daca s-a plans la Procuratura pe acest caz
    dar zicea ca e destul de dificil si riscant sa faca acest lucru. in primul rand patronul pentru care lucreaza are simpatii pro-guvernamentale, iar asta spune totul
    nu stiu daca asta justifica sa pastrezi tacerea…

  4. daca am inteles bine, Alex a fost amenintat de catre unul dintre procurorii care au participat la acest interogatoriu. despre ce a fost vorba?

  5. Deci… este clar! S-a lucrat excelent asupra baiatului! Va felicit nenorocitilor! Cu fiecare zi ce trece demonstrati marile voastre abilitati in a teroriza si intimida tanara generatie. Suneti tari baaaaaaaaa!
    Vedeti ca baiatul vb cu jumatate de gura si nu zice nimic… a fost foarte bine prelucrat si invat ce trebuie sa spuna cand trece de pragul „inaltei si justei institutii”.
    Mi-e scarba!!!

  6. E fricos baietelul cu cas la gura! Avem noi modalitati de a convinge!

  7. Bai, nu m-a prelucrat nimeni nici intr-un fel! Nu vorbiti de pe pereti.
    Acush voi scrie si mai detaliat. Cer iertare pentru intirziere.

  8. Ora 14.10, am ajuns la procuratura in cabinetul lui Daniel Baraliuc.

    Stind de vorba fata in fata m-a intrebat batjocoritor si fericit(asa a fost pe tot parcursul procesului)de ce ma rog am venit cu presa, ca ei au dorit
    sa se rezolve tot repede si fara probleme si ca alti „acuzati” nu veneau cu presa la coada.

    A mai spus ca daca nu aveam ce ascunde in calculator nu procedam in felul asta, deci, sunt un fricos.

    Am cerut sa-mi dea voie sa fie prezent cineva din prieteni, a refuzat. Dupa 10 min de conversatie s-a prezentat si specialistul mult asteptat de 3 saptamani.

    Au desigilat calculatorul, l-au conectat la monitor, power! Umblind prin el de aproximativ 3.30 ore au copiat pe un flash card niste informaie personala
    ca: numere de telefoane al prietenilor mei, orarul orelor de servici care continea numele tuturor colegilor, conversatiile de pe chat de la servici intre mine
    si colegi,o carte scrisa de Adolf Hitler cu traducere in romana si care inca n-o citisem Mein Kampf, tot history browser-ului. Au mai gasit niste flash movie
    care le-am scos de pe torrentsmd.com cu exemple de a cum se deschid diferite lacati la usa si o carte care am scos de pe un tracker rus al carui continut era
    istoria canabisului si cum se creste.
    Procurorul aici si m-a amenintat ca deja poate sa ma dea pe maina politiei pe citeva zile fara ca sa afle cineva, asa se face in ziua de azi.

    Dupa ceva timp au scris de pe flash card pe 2 cd-uri care le-au pus intr-un plic si l-au sigilat. Asa au procedat
    si cu calculatorul. Am intrebat de ce nu m-il intorc daca au scos tot de ce au nevoie la ce au raspuns ca
    au nevoie sa scaneze hard discul cu o programa speciala care ei nu o au la moment.

    Baraliuc a intocmit un Proces verbal de Examinare pe care eu l-am semnat. Am cerut sa mi se dea copie,
    a refuzat. Am luat ramas bun si am iesit. Cind ma vor chema din nou nu stiu, voi cere citatie.

  9. Alex, nebunii astia te-au chemat la ora 14.00 si te-au tinut pana la 17.30, fara sa-ti de vreo dovada ca ai stat la ei 3,5 ore, fara sa-ti permita sa faci o copie dupa procesul verbal pe care te-au pus sa-l semnezi, fara sa-ti permita sa asiste cineva dintre apropiatii tai la discute. In plus, te-au amenintat cu detentie preventiva la comisariatul de politie – toate astea se intampla fara sa stii care sunt invinuirile care-ti sunt aduse.
    Este vizibil ca si-au depasit atributiile, de ce nu ceri sa fie penalizati? Cine ar trebui sa monitorizeze activitatea procurorilor, procuratura civila sau tribunalul militar, cine stie?

  10. Procurorii(mai exact talharii lui Voronin) se joaca de-a ЧК-stii sau genaralul si-a facut in cadrul procuraturii o brigada de НКВД-isti pt a-si apara prada.
    desigur,genaralului respect ca a ajuns pe tron si-i tine pe o tara-ntrega in tensiune jefuindui in cele mai arogante forme.
    I-mi pare ca pe magarul meu ,ce-l gates pt defilare de o sarbatoare i-l va insoti si un porc in strae de procuror.
    Nu se m poate de suportat

    JOS PROCURORII,SUS TOPORUL !!!

    cu deosebit respect,Anatol Matasaru

  11. Baiii Anonymous, normal ca avand doar alea 9 clase ale tale nu aveai decat acolo sa ajungi, in randul „militienilor”, ca numai ei strang tot prostu’ de pe drum…
    Care nu au trecut de admiteri la niste facultati decende… acolo au trecut, ca acolo iau pe toti si fara teste… NU CONTEAZA MINTEA, CONTEAZA PUTEREA SI PROSTIA! CA DEEE PROSTIMEA POATE FI MANIPULATA, MINTEA NU, CACI GANDESTE!

  12. Bai LEWIS nu grai prostii kis mai mari ka tine. Tu daca esti asa p**dos dute tu la prokuratura si aratati vikrutasurile tale sa vedem ceai sa poti face tu vad ka esti mare si tare. Taci mai bine ka nea bori PSC.

  13. Tu in lok sa protestezi kontra koruptiei. Tu fuoti kapu so bilbiit lo prelukrat mir tir bir.
    Gura la podea si tasi mai bine.

  14. SMV … cultule! recapituleaza, da?
    Deci, citeste si de 10 ori daca e nevoie… ca la scoala, ca sa intelegi bine la cine m-am referit, agramatule!
    Dar ca sa nu te obosesti foarte mult sa o faci iti voi explica ca m-am referit la cei ce lucreaza acolo (politia). se pare ca si tu ai cam lipsit de la ore, si daca ai folosi un limbaj mai explicit si nu ti-ai schimonosi limba… te-ar intelege lumea mai bine „patriot” ce esti. (vorbeste ori rusa, ori romana).
    Un sfat – citeste carti.

  15. curaj,fratilor!suntem mai multi ca ei!faradelegi din partea lor vor mai continua!nu va mai certati atita!

  16. nu vreau sa supar, dar unii blog-eri, ziaristi o pot lua razna de tot …
    trebuie sa aiba si o frica cand publica ceva, nu chiar tot ce ii trasneste in cap …

  17. Corect, zs! Despre aceasta scriu si eu. Faptul ca „unii blog-eri, ziaristi au luat-o razna de tot” ne face sa le aducem aminte „who is who” in aceasta tara cu nume Rep.Moldova. Iar aceasta aducere de minte se face prin „this is the law” indicat lor cu „lampa lui Ilici in ochi”! Deci pazea neinfricatilor – vine dubita dupa voi: deschideti larg usile!

  18. Bine zis „who is who”, si daca tot te consideri atit de cult, atunci incearca sa mai si gindesti ce scrii. Apoi studiaza atent care sunt obligatiile si drepturile organelor de politie si procuratura. Of course „this is the law” a law that is nothing more than a writen paper. Nici un organ de stat nu se oboseste sa le mai si studieze incalcind fara sa ezite atit drepturile omului cit si asa numitele de catre tine legi.

    Toate organele precum MAI, SIS, PROCURATURA nu fac nimic altceva decit sa servesca ideologiei comunistilor. Nemaivorbind de faptul ca in aceste organe ajung sa slujeasca numai ratati.

  19. Cam slab si prapadit comentariu ai facut, elena.
    Iti dau o sansa sa te corectezi si sa scrii unul de calitate.
    Hai pune in miscare tartacutza si scrie ceva cu noima!

  20. Cam ce ar insemna pentru tine calitate?? De exmplu modul in care MAI si SI-ul executa ordinele comunistilor??? De acord, asta da calitate!!!

  21. Elena.

    MAI si SI-ul executa ordinele conducerii Rep.Moldova! Le executa ca briciul.
    Voi si neamurile voastre ati ales in mod democrat aceasta conducere! Deci n-aveti de ce scanci si plange pe forumuri. Ce ati semanat – aceea culegeti!

  22. in 2001 nu noi am semanat, de asta ne ocupam acum, roada o stringem incepind cu 2009 cand o sa scapam pina si de ultima urma de comunism din tara asta…

  23. Nu conteaza ce a facut minoritatea (tu elena si altii ca tine) in 2001, 2005, ce face acum si ce va face in 2009!

    Conteaza ce va face majoritatea! Iar majoritatea va va strica „roada pe care aveti de gand s-o stringeti incepind cu 2009”.

    Deci dormi si viseaza la cai pe pereti! Ba nu. Iesi si scrie cat mai multe prostii pe forumuri ca sa putem sa-ti ingrosam dosarul!

  24. Eu te-as sfatui sa-ti incepi a cauta o directie in care sa fugi, caci curind ai sa devii somer, si tu si multi altii ce detin post ca tine. Apropo?? Cum se numeste pozitia ta?? Lingator de f******??

    De altfel, tare ma intereseaza ce o sa se intimple cu toate dosarele ridicole care le intentati acum?? Dar imi dau seama eu, si o stii si tu, ca o sa servesca cel mult ca sursa de caldura… Lui Voronin deja ii scirtie scaunu’, si cuiele pentru reparatii cam sau terminat, asa ca curind se va prabusi… Va rog, voi slugile atentie, ca o sa cada peste voi…

  25. Elena, personal, in mesajul 26, lasat aici de autor „anonimous” gasesc ceva rational si il calific ca atentionare de:

    a) a fi mai prudenti, mai atenti, mai organizati, prezentand argumente convingatoare cetatenilor, electoratului.

    b) adevarat, situatia va depinde de cum s-a manifesta majoritatea (in campania electorala, de ex. sau antre campanii electorale).

    insa, opinia publica si in consecinta, comportamentul majoritatii o traseaza minoritatea cu darul si capacitatea de a convinge. Aici exista doua cai de convingere:

    1. Cu maini si intentii curate, prin metode cinstite in regim de plina transparenta, cu argumente palpabile, realiste si intalese de populatie.

    2. Cai populiste prin insalaciuni, folosind pozitia sa in structurile statale, fonduri publice, adoptarea niste legi, favorabile lor pentru a se mentine la putere cu orisice pret (Codul electoral de ex. etc.), relatii clientelare, mass-media obedienta sau proprii tribune private de propaganda: presa scrisa si electronica (posturi de radio, televiziuni, internetul).

    3. ªantaj si harta a tuturor fortelor oponente, mass-media, cetateni ce nu impartasesc, nu accepta tehnici murdare.

    Cu cat mai aproape de campania electorala, aparitia lor devine tot mai frecventa cu un singur scop – de a influienta, de a manipula. Chiar daca sunt „gogoase” fara continut real si pline de cinism.
    Vorba aia: „Scopul scuze mijloace”.

    Consider, doar societatea civila bine si la timp informata, bine intentionata si implicata va fi in stare radical sa schimbe situatia.

    Concluzia va apartine.

  26. Salutare Alexandru ma bucur ca ai scapat de pierderea timpului prin diferite birouri.
    Bravo pentru curajul tau si nu ceda continua tot asa!
    Personal te-am sustinut si noi cum am stiut mai bine
    http://desteptarea.info/?p=167

    UNIRE UNIRE UNIRE FRATILOR !!!

  27. Imi pare bine, tatuca Stan ca intelegi mesajele mele extrem de subtile si neintelese de majoritatea tampilor auto-denumiti „democrati” si „pro-romanasi” de pe acest site.
    Bravo tie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.