„Dorinta de unire a politicilor din RM si a celor din Romania”


Abia acum am dat de pagina data si o citesc cu interes. E frumoasa ideea despre unire si toate actiunile ce vreti sa le intreprindeti. Dar mai este un „insa”. Aceasta unire putea sa se produca inca in indepartatul ’89 cind a fost acel frumos „pod de flori”. Insa nu s-a produs pentru ca virful politic moldovenesc nu a dorit aceasta unire. Iata despre care „insa” am pomenit putin mai sus :”dorinta de unire a politicilor din RM si a celor din Romania”. Daca ar fi fost aceasta dorinta cu adevarat demult s-ar fi podus unirea Romaniei cu RM. Dar aceasta unire este inconvenabila politicilor din RM (nu doar comunisti ci chiar si celor democrati). Unindu-se cu Romania, Moldova nu va mai fi republica ci va deveni un judet sau chiar citeva judete. Respectiv va fi desfiintat parlamentul, guvernul si presidintia. Si acei, care ne guverneaza si sint cu burta mare si plina, se vor pomeni „in drum” si plus la asta „someri” (nu cred ca parlamentul Romaniei va vrea sa „faca loc” colegilor de la Chisinau). Aceasta au inteles-o inca la inceput (in ’89-’90) deaceea au incetinit cum au putut, au stopat, chiar as zice, procesul de unire cu patria-mama. Acum cind Romania e la un pas de intrare in UE, unirea devine si mai greu realizabila. Reflectati si singuri, priviti la aceasta problema si din alt unghi.

bebelush | publicat pe curaj.net/forum


3 răspunsuri la “„Dorinta de unire a politicilor din RM si a celor din Romania””

  1. In cadrul unei vizite facute zilele trecute in Republica Moldova, ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu a anuntat ca presedintele Traian Basescu va ajunge, in perioada urmatoare, in fata legislativului de la Chisinau, pentru a sustine un discurs care „nu numai va disipa suspiciunile din relatia bilaterala”, dar va prezenta si detaliile unui plan romanesc de rezolvare a problemei transnistrene.
    Presedintele Traian Basescu lansa anul trecut o propunere in trei pasi pentru solutionarea problemei transnistrene. El sustinea evacuarea teritoriului Republicii Moldova de trupele straine, „care constituie umbrela unui regim nelegitim” si securizarea frontierei moldo-ucrainene.

  2. Nu e chiar adevarat.(si) politicienii romani nu vroiau unire in ’89.
    „Nu vrem inca cateva milioane de minoritari..”..asta a fost rapunsul,fratilor romani…
    (Copos…)

  3. Eu propun sa il dam in judecata pe Iliescu pentru ca a actionat contrar interesului
    national al Romaniei, si anume prin faptul de a fi recunoaste independenta statului „moldovenesc”
    Eu una as arunca pasaportul de „moldoveanca”. Cum pot modifica in pasaport etnia?
    Oare cu corector merge?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.