CCA nu prelungeşte licenţa Pro TV, Comunicat


Consiliul Coordonator al Audiovizualului a refuzat să prelungească de drept licenţa PRO TV în Republica Moldova, aşa cum prevede legea.

Instituţia invocă pretinse încălcări legate de lipsa programelor de ştiri pentru persoanele cu deficienţe de auz, volumul de publicitate şi înlocuirea unui jurnal de ştiri realizat de PRO TV Bucureşti.

PRO TV consideră nejustificat refuzul CCA şi precizează că argumentele prezentate sunt total nefondate şi nu pot constitui temei pentru negarea dreptului legal de a ni se prelungi licenţa.

Pe parcursul a 10 ani, PRO TV a respectat cu stricteţe legislaţia Republicii Moldova, precum şi toate condiţiile licenţei.

PRO TV va ataca în instanţă refuzul CCA de a prelungi licenţa, care expiră la 23 decembrie 2008, şi declară că va folosi toate căile legale pentru a-şi proteja drepturile şi interesele în Republica Moldova.

Director PRO TV Chişinău
Cătălin GIOSAN

…………………………………….

Comunicat de presa

Comunicatul difuzat astazi, 11 decembrie 2008, de PRO TV Chisinau nu corespunde realitatii si nu este altceva decit o tentativa de intimidare a institutiei autonome publice de reglementare a audiovizualului.

In prezent PRO TV Chisinau activeaza in temeiul Licentei de emisie, dupa expirarea careia, CCA va proceda in conformitate cu legislatia in vigoare.

Serviciul de presa al Consiliului Coordonator al Audiovizualului

, ,

8 răspunsuri la “CCA nu prelungeşte licenţa Pro TV, Comunicat”

  1. Rusine membrilor CCA care executa comenzile conducerii ros-oranj! Sa te mai respecti pe sine dupa asa ceva?! Sa te uiti, peste ani, inapoi la ce ai facut in viata si sa intelegi ca toata viata ai lins fundul cuiva?! Mare realizare, n-am ce zice.

  2. Ghenadie, au refuzat să te mai angajeze ca să nu rămînă fără licenţă, acum se pare că vor păţi cam ca Antena C.
    Io în locul tău n-aş fi pus comunicatul lor, tu văd că eşti mai puţin ranchiunos decît mine, parcă n-am fi fraţi 😛

  3. Inca minune

    Cred ca toti care nu colucreaza cu comunistii, din org.info. vor fi blocati n activitate pina se vor petrece alegerile. Poate…

  4. dictatura cu deasila !

    nu va trece mult si iar in Basarabia veti privi numai la televiziunele credinciosilor comunisti stalinisti ,satanelor comuniste staliniste ruse !

    asistati democratia,unire si europa in priveti !!

  5. Na, sunt şi eu revoltat cu tot ce se întâmplă, îţelegând „jocuri” murdare unora. Dar mă întreb: ce e trasat prin lege, se prelungeşte sau se scoate la concurs după ce expiră licenţa?
    Ei, şi daca se scoate la licitaţie, prin concurs în competiţie cinstită şi absolut transparentă câstigă cel mai bun, mai atractiv, nu?
    Personal, nu vad cine ar putea sa-i depăşească pe cei de la ProTV.
    Şi atuncea e firesc se recâştige drepturi de a emite şi în continuare.
    În ceea ce priveşte pretenţii invocate de catre CCA…, pai, pentru prima, aceleaşi cerinţi ar trebui să se extindă către toţi difuzori în egală măsură. În al doilea rând, oare sânt create condiţii egale şi accesibile pentru toţi? Sânt specialişti la dispoziţie? Care-i contribuţia CCA-ului ca instituţe publică?
    Or, nu trebuie CCA să vină în ajutor către difuzori?
    În asemenea situaţii cred, condiţii categorice al CCA-ului nu sunt tocmai realiste şi bine voitoare. Ele pot purta doar caracter recomandabil nu şi restrictiv. Apoi prin efort comun cu toţi difuzori, cu UJ, cu factori guvernamentali, instituţii abilitate şi cointeresate treptat se rezolve problema dată.
    Pentru a pregăti cadre este nevoie de mult timp, condiţii, efort şi mijloace.
    Aşa că, lasaţi domnilor de la CCA jocuri murdare de dupa culise, comandate de „păpuşari”.
    NU ŢINE !
    Înţeleg pofta celor ce trag „sforile” – banii pentru publicitate şi publicul este ţinta. În pragul campaniilor electorale ea creşte proporţional. Totodată, în caz de se reuşeşte, mai prind încă un iepure – închid gura opoziţiei şi publicului, adica cetaţeanului, adică mie. Al mai lipsim şi de jurnal din Tară. În acest mod sporind numărul posturilor de propagandă, zombare şi intoxicare maselor.
    Îngrădind acces la posturi alternative ce emit în limba româna, având cea mai mare audienţă, se încalcă dreptul meu la infopmaţie, la diversitate, la dreptul de a mă exprima liber şi nestingherit în limba buneilor şi părinţilor mei.
    Deja se trece peste măsură. Trebuie să fii total lipsit de bunul simţ.
    Nu! fraţilor, aşa nu merge.

    PS. Şi o adresare catre echipa ProTV si fondatorul ei. Pentru mine sunteţi printre cei mai preferabili posturi de TV. Sper şi doresc să rămâneţi şi în continuare. Dar…,
    Fiţi şi voi corecţi.
    Nu vă temeţi de jurnalişti incomozi dar corecţi, cum sânt fraţii Oleg şi Ghenadie Brega. Ori nu pledaţi pentru adevar?
    Or, societatea bolnava plină de funcţionari aroganţi şi corupţi tocmai de aşa „câini de pază” ai democraţiei are nevoie. Cu cît mai mulţi „sanitari” cinstiţi şi profesionişti o să avem în mass-media, cu atâta mai degrabă va veni vindecarea.
    Doar aşa se poate deminua corupţia şi a impune funcţionarul se respecte drepturile şi libertăţile fundamentale al cetăţeanului.

  6. 2Ion de la Criuleni: de acord, tre sa supravietuim alegerile, pana atunci se folosesc toate parghiile pentru a nu prelungi licente si a nu inregistra entitati noi.

    Desi pro-tv-ul nu mai e la fel cum era la inceputul activitatii, e unicul post cit de cit obiectiv. Si apoi, pentru care alt post tv ar iesi oamenii in strada?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.