Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului a plătit anul trecut impozite statului (RM) de peste un milion, anul acesta cam tot atît a transferat la bugetul public. Mărturii în acest sens au făcut azi la o conferinţă de presă preşedintele asociaţiei şi directorul unuia dintre proiectele de monitoriraze a alegerilor, care va avea de la diverşi donatori un buget de 200 mii dolari SUA.
Am vrut să văd ce mai scriu pe pagina lor web aceşti reprezentanţi ai societăţii civile şi am constatat că aceasta nu mai funcţionează, probabil n-au timp de fleacuri, pentru că numără banii donatorilor şi voturile guvernării.
5 răspunsuri la “LADOM a plătit impozite de peste un milion!”
Vor veni şi ei la protest, alături de celelalte ONG-uri sau nu? Deşi ar putea fi înţeleşi în cazul în care nu vin. Nu e o glumă să numeri atâţia bani!
Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Vezi declaraţia lui Voronin făcută în faţa reprezentanşilor reprezentanţii SUA, OSCE, CoE vizavi de libertatea presei în RM:
http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=8783
Statul nu da nici un ban, dar ia cu hapca! – uite, asta nu pot intelege in ruptul capului.
Si inca ceva…
Nu cunosc, nu am auzit ca LADOM ar fi organizat, a iesit la proteste stradale(?).
Probabil, tare-i confortabil sa stai in fotolii moi in oficiu dotat cu tehnica performanta si cu conturi de milioane.
Poate mai bine sa faci un gest modest – sa te imparti frateste, incluzand alte ONG-uri, cetateni asociati in proiecte comune, decat sa intretii un regim antidemocratic, care tot ia si nu-ti da nimic(!).
Ba mai mult – te hartuieste, te umileste.
Apropos, in tarile cu adevarata democratie exista legea despre sponsorizari si donatii, ma refer la 2% pe care ori cine, fie persoana fizica, fie juridica – transfera cutare sau cutare ONG, asociatiei.
Sprijinind in acest mod societatea civila.
Mai exista si scutiri, daca se vrea.
eu am putut sa accesez pagina lor web (http://www.ladom.org.md). E drept ca a trecut ceva timp de cind i-au facut ultima actualizare.
Hm, interesant, eu nu stiam ca toate ONGurile trebuie sa iasa la proteste. Eu credeam ca pot exista si think-tankuri, si grupuri de monitorizare prin observatori. Dar, stati, exista etalonul activitatii ongiste in moldova-, care ne arata ca numai prin proteste stradale, fie ele si isterice din cind in cind, se poate exista in calitate de societate civila in md.