Şarpele


Alungit şi arcuit, şarpele plin de vinişoare palpitânde, cu capul dezgolt, roşu-vineţiu, mă hipnotizează pur şi simplu. Mi-am fixat ochii pe el, admirându-l în transă. Mă priveşte dârz şi îmbietor. O moleşală plăcută mi se prelinge prin vene. Privirea mi se înceţoşează, imponderabil plutesc prin încăperea plină de aromele îmbătătoare emanate de balaur. Pe cerul însorit, în zare, se profilează un curcubeu uriaş…

Enervant


23 de răspunsuri la “Şarpele”

  1. bine Gheorg.. fie cum zici… doar tu ai scris-o stii mai bine ce a vrut sa zica „artistul”… dar fie vorba intre noi: suge sarpele din poiezie si fii fericit pana la adanci batranete…

  2. freaca-n-bec, auzi, da cand ai scris de molesala si de arome, nu cumva s-a bashit cineva in incaperea in care erai?

  3. Eu va rog moderatori de la curaj net nu mai admiteti derbedei alde gheorg pe sait, ca debiteaza numai tikolasenii, iar vizitatorilor saitului pur si simplu sa i-l ignore si sa nu viziteze articole postate de el. Sarbatori fericite la toti crestinii si minte la prosti.

  4. Venind in rai un sarpe lung
    Amagind pe primii oameni si hilind,
    A adus el moartea-n lume si
    A ajuns glorificat de un beatul omulean.

    Laudind si proslavind, omul beat
    N-a inteles ca ii rob al celui rau.
    Sarpele numit satan apoi e insusi diavolul
    inselator care prin inselaciune a lui oaste o aduna.

    Pregatind o lupta mare ca sa-l doboare
    Pe Dumnezeul sfint cu fii lui.
    Ne stiind ca focul mare il asteapta licarind,
    Calura mare ridicind pe satan tot asteptind.

    Numai cei ce cred in fiul Lui
    Care a venit pe lume dupa noi
    Isus din Nazaret dn neamul ales
    De Dumnezeu, vor fi slvati in ziua judecatii.

    „Veniti toti cei truditi si inpovarati,
    Si odihna eu va voi da” si „Eata eu stau
    la usa si bat, cine aude si eschide usa
    Voi intra la el si voi cina cu el si el cu mine.”

    Cu aceste cuvinte vine fiul lui Dumnezeu
    Salvarea sufletului aducind, tie mie si la toti
    Care il asculta si-l urmeaza dupa pilda lui lasata
    Pentru neamul credicios, acum Crestii numiti de Toti.

    Va indemn si eu, crestin neinsmnat,
    Ion numit de parintii pamintesti
    Din partile Criuleniului, sa ne unim
    In dragoste si sa luptam pentru adevarul
    Mostenit de la fiul preamarit Isus de noi Numi.

    Pe sarpe inepartind si tot neamul lui urind.
    Lumea amagita de el, s-o ajutam sa easa din cuprinsul
    Strins inadusitor, si spre Dumnezeu aratind
    Asa cum n indeamna fiul lui, Isus numit el e salvator.

  5. Ce pot zice. O poezie demna de Curaj.Net. Cel putin, corespunde prestigiului site-ului. Bravo, wolfowitz, deschizi ochii oamenilor despre scarbosenia voastra. Sper ca la urmatorul atentat de gay pride sa va intampie si mai multi oameni, cu oua si fructe stricate.
    Felicitari cu succesele confratilor tai, de nationalitate si orientare, in ofensiva lor din fisia gaza.

  6. Sergiu B. şi ceilalţi, fiecare judecă după felul în care este constituit. Sunt eu oare vinovat că ineriorul, universul vostru e unul strâmt şi pervers, determinându-vă sensibilitatea, gândurile, emoţiile şi, într-un final, ajungeţi să îmi puneţi toate interpretările voastre pe ghebul meu. Ruşine să vă fie! Eu am scris o poezie frumoase şi luminoasă, iar voi îmi veniţi cu băşini, perversitate, scârboşenii şi alte prostii demne de sufletele voastre mici, egoiste şi urâte…

  7. Ia vedeţi că unii se distrează pe seama şarpelui:

    Iar constantin Brâncuşi, românul care a făcut coloana infinitului (un simbol falic) şi poarta sărutului (cum-necum o chestie erotică) a mai plăsmuit şi astfel de sculpturi, care acum s-ar cumpăra cu milioane, dar nu se mai vînd! Şi nu pentru că au intervenit încuiaţi ca Gicu, care au cerut şi obţinut interzicerea Păsării măiestre, a Domnişoarei Pogany sau a Principesei X, ci pentru că oamenii culţi le-au înţeles, apreciat valoarea şi acum ţin la achiziţiile lor ca la ochii din cap.

  8. auzi brega, da shi are banca transilvania cu simbolurile falice?

  9. Raspuns la comentariul 12:
    Domnule Wolfowitz. Eu va doresc la fel de multa sanatate pe cat de gresit am interpretat eu versurile tale. Deci, daca intradevar interiorul, si universul meu sunt stramte, iar eu sunt constituit atat de pervers, tu vei avea o sanatate de fier. Vreau sa aud raspunsul tau (cuvintele tale vor avea cea mai mare putere in ceea ce priveste):
    Vrei sa ai o sanatate la fel de buna pe cat de gresit am interpretat eu versurile tale?

  10. da shi are banca transilvania cu simbolurile falice?


    Dragă Ţuşcă, mă întreb şi io, ce ar putea avea în comun, văd că Zînul, mascota BT operează cu o baghetă (alt simbol erect, dar cam subţire şi cam lung), poate tu ştii mai bine, că ai pomenit banca aia…
    Io puteam să bag în schemă BNM, pentru că guvernatorul acelei bănci a semnat bancnotele de lei moldoveneşti pe care apare, alături de Columna lui Traian, un semn pulic mai recent, Coloana infinitului. Dar n-am pomenit, pentru că aici autorul (pare-se Gheorghe Vrabie) a vrut să menţioneze legăturile noastre culturale cu Rîm-ul şi cu Rumânia. E chiar de mirare că Voronin sau miniştrii lui slugarnici încă n-au depistat problema şi n-au dispus înlocuirea leilor cu parale pur maldavineşti.

  11. Pentru GW:
    Pentru mine, dreptatea este litera de lege, chiar e mai importanta de atat.
    Atata timp cat tu iti permiti sa-i murdaresti pe oamenii simpli, spunand ca ei sunt stricati odata ce vad stricaciune in niste versuri luminate si curate „Eu am scris o poezie frumoase şi luminoasă, iar voi îmi veniţi cu băşini, perversitate, scârboşenii şi alte prostii demne de sufletele voastre mici, egoiste şi urâte…”, corect ar fi sa poti raspunde pentru vorbele tale. Urarea mea a fost o dorinta de a stabili unde-i dreptatea. Ori:
    1. Tu ai scris o poezie fara nicio referire la ceva sexual, asa cum ai afirmat de mai multe ori in comentarii, iar noi toti cititorii suntem niste obsedati ca interpretam incorect versurile tale. ori
    2. Ai scris o poezie care prin sensul pe care l-ai pus in ea, reprezinta o scarbosenie si o ofensa pentru toti cititorii. Iar cand cineva incearca sa riposteze, tu ii murdaresti, zicand ca ei sunt niste oameni care provin din murdarie, prin urmare si gandurile lor sunt murdare. Iar tu ai scris o poezie despre inalt si frumusete, fara vreo trimitere la sex, directa sau indirecta, sub orice forma.
    Eu pot garanta cu sanatatea mea sinceritatea vorbelor mele pe aceasta tema. Tu poti face acelasi lucru? Daca nu, atunci recunoaste ca ai gresit, si cere-ti scuze. Altfel, dorinta mea, in adevar, se va transforma in „litera de lege”, pentru tine.

  12. 1. Cuvinte ca murdărie, perversitate, băşini au venit din partea voastră a comentatorilor, nu a mea. Nu am făcut decât să vă citez. Mă grăbeam şi nu am reuşit să pun ghilimele. Nicăieri n-am spus că proveniţi din murdărie.
    2. Într-o poezie, fiecare înţelege ce vrea. Dacă tu ai văzut ceva sexual (o, Doamne!), e doar vina sau meritul tău.
    3. Iar poezia e într-adevăr frumoasă, inocentă, sublimă şi înălţătoare, trebuie să recunoşti.

  13. domnilor si domnelor, propun de virit sarpele di foto din mesajul num 13 lui Gheorg Wolfovitz in toate gaurile pe care le are {gura, nas cur urechi ochii }

  14. DubăsarIoane, orice, oricui, oriunde ai băga cu forţa e nu doar imoral, ci e şi ilegal şi se pedepseşte penal! Poate în pmr e altfel…

  15. OLEG EU NU AM NIMIK CONTRA LA DIFERITE MINORITATI FIE ELE SI SEXUALE, PUR SI SIMPLU GHEORG UNEORI SE POARTA AROGANT, PARCA AR FI CEL MAI OBIJDUIT DE PE PAMANT. FIECARE OM E IN DREPT DE A FI CUM VREA CU CONDITIA SA NU CALCE LIBERTATEA ALTORA. EU CRED CA DACA LUMEA NU I-L VA LUA IN SEAMA CA PE UN COPIL MIC EL SE VA CUMINTI. CURAJ LA TOTI MOLDOVENII IN ANUL CARE A VENIT.

  16. Cum ţi-a încălcat Gheorg libertatea? Mie nu mi-o încalcă deloc, ba chiar m-a convins să fiu solidar cu el.
    Mă tem de această ignorare pe care o recomanzi şi cred că e la fel de nocivă ca şi agresiunea, hărţuirea, şicanarea. Mă simt în situaţia lui cînd reclam cenzurarea la Vocea Basarabiei şi totţi se prefac complice că nimic nu se întîmplă, că nu aud strigătele mele.
    Eu am reacţionat anul trecut cînd era cenzurat unul dintre ascultători şi am ajuns din cauza asta pe lista neagră a postului, acum el, pocăit, intră pe post, vorbeşte ce crede că ar place moderatorului şi patronilor, dar nu zice nimic în apărarea mea. Cu toate acestea eu nu renunţa la solidarizare, şi aseară am încercat iar să apăr pe un nedreptăţit. Ascultă aici cum am fost trataţi ambii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.