O uratura de week-end


(De la lume adunate)

Aho ! Aho ! copii si fraţi,
Lânga sobe v-adunaţi,
Şi cuvântu-mi ascultaţi,
Că de altfel îngheţaţi.

Că pe-aici pe la Moldova,
Ca şi-n toata Europa,
Mulţumita tot lui Vova,
Ne mai încalzeste soba.

Cică Vova cel Viteaz,
Nu mai vrea să dăie GAZ,
Chiar de-ngheaţă lumea azi,
Şi stau cu ţurţuri la nas.

Din Ukraina şi Slovacia,
România şi Croaţia,
Franţa, Bosnia, Bulgaria,
Modovenii din Italia.

În Europa-i mare frig,
Se-ncalzesc toţi cu „Tizic”.
Iar la noi în Chişinău,
Toţi sărbatoresc şi beu.

În loc de GAZ îi dau cu Vodka,
Că-i tot de acolo de la Vovka.
Dar asta e – Mare necaz,
Lumea-n gheaţă fără Gaz.

Dar na-i ce-i face, aşa-i la noi,
Unde te-ntorci numai „Cioroi”.
Dar ce-i cu asta, ian sculaţi,
Cît o să staţi şi-o să-ngheţaţi ?

Suiţi pe-o roată de Camaz
Şi strigaţi cu toţii: GAZ! GAZ! GAAAAAZ !!!

Autor necunoscut

, ,

15 răspunsuri la “O uratura de week-end”

  1. Pai daca nu reusesc criminalii sovietici comunisti si stalinisti sa va ucida prin teroarea si foamea adusa tot de ei incearca prin frig si geruri sa va inghete !

    Offffffffff cata apa izvoreste din carpati si cate centrale electrice putea a fi construite ca intreaga Europa ar fi putut umbla in chiloti si iarna ca si vara !

    Nu sa vrut si nuuuuu se vrea,pentruca in loc ca politicienii nostri RRomanasi si MMoldovasi sa se ingrijeasca de populatie si tara ,de economie,de stabilitate,de prospiretate dau cel mai infiorator spectacol de circ,de tradare si de jafuri nemiloase a ceea ce a mai ramas nefurat !

    Crima si mai mare este ca va tin si mai legati la kurul rusei criminale si,si mai planificat -organizat ca inainte de 1989 ,atunci o faceau prin forta ,cantece si filme patriotice ,acum cu foamea,izolarea si cu frigul !

  2. Mult mai straniu pare existenţa şi reacţia, mai bine zis lipsa de reacţii, CSI – aşa numit „organism pentru divorţ civilizat”, creat încă pe vremea defunctului URSS(???).

    Dacă nu mă-nşeală memoria, la moment este prezidată de Rep. Moldova(!). Două tări-membre, Ukraina şi R.M. sunt afectate direct în urma poziţiei ambiţioase revanşarde de gheghemon al conducerii de vârf de la Kremlin. Se cunoaşte, suportă pierderi destul de mari şi Rusia.
    Iar ce fac cei ce prezidează?
    Cabinetul de miniştri Greceanîi a luat apă în gură!

    Ori nu este moment foarte favorabil pentru guvernarea de la Chişinău ca să reacţioneze prompt în conformitate cu angajamente şi standarde internaţionale în râvna sa – integrare în spaţiul comunitar european?
    Apoi, oare nu e cazul să ceară şi despăgubiri?

    Întrebarea zilei:
    La ce ne serveşte CSI?

  3. CSI – este ca o echipa de nuzicanti,in care dirijor este Rusia,insa ea nu dirijeaza cu betisorul dar cu bitca,adica cu tancurile,avioanele,vapoarele militare,cu gazul si cu petrolul.Un exemplu;cum conduce Medvedev cu Rusia,asa conduce R.Moldova cu CSI.Trbuia de divortat demult de CSI,dar si mai bine era daca nu aderam la aceasta institutie.

  4. @Gheorghiţă,
    cred, trebuie de privit lucrulile mult mai larg.
    Nu local, regional, ci prin prisma geopoliticii.
    Fii strateg! 😛

  5. PS. Poate de la georgieni sa luam ex.?
    Fu exploatat la maxim cazul. 😉

  6. ukrainea DACA FURA GAZ ? FURA CA IN CODRU ca coruptia ,hotia , nemernicirea ,ticalosia si acolo e la loc de cinste ca si la noi in Romanika.

    de fapt ukrainea nici nu ar trebui ca sa existe,este o tara formata pe teritorii straine si asta acum o stie aproape toata lumea care nui mai acorda nici o inportanta nici ca tara ,nici ca natiune,este exact ca si Moldovka.

  7. AHS, nuş’ de la cine şi trebuie să învăţăm, dar pentru mine tot rămîne misterioasă situaţia, pînă la urmă cine a oprit gazul, pe al cui îl consumăm acuma, cît o să ne coste? Prea multe necunoscute pentru un business atît de prosper şi cu atîtea state serioase implicate. Ceapa măsii de legalitate!

  8. Stati fara grija ca, gaz o sa avem. Totul o sa fie bn. „A fost” doar o sperietura in special pentru Ucraina, ca urmare au avut si au de suferit cca peste 7 tari. Totusi initiala evolutiei acestor probleme nu este de acum 1 luna, ci mult mai veche. In anul 2006 la 23 decembrie Rusia a trimis Ucrainei un citat prin care mentioneaza ca deja au depistat despre faptul ca fura gaz, etc… Logic gindind, au de suferit mult mai multe tari ” din cauza Ucrainei ” . Si atunci, sa fim seriosi, cred ca, totine dam bine seama care sunt defapt intentiile reale ale Rusiei.
    Daca credeti ca, sa produs o eventuala schimbare in mentalitatea rusilor, sa stiti, ca nu este chiar asa. Rusii cum au preferat riscurile, asa si le prefera. Un mic exemplu, fostul URSS de ceva timp, iar ingredientul preferat rusesc mai este inca CCCP, si cred ca, nici nu se va schimba in timpul apropiat.

    Daca unii cred unii ca, rusii au viitor mult mai bun ca UE spre exemplu, atunci sa stiti ca nu este chiar asa. Totul se formeaza cu limita, nimica nu este vesnic. Cum acuma ” se falimenteaza inca ” SUA, din punct de vedere cantitativ grandios, parerea mea, este ca Rusia, va fi urmatoarea tara, numai ca, prin anii 2025-2030 ( asta le va fi doar inceputul ). Eu nu doresc la nimeni rau, insa acesti oameni prea mult rau ne-au facut noua ca eu nu-i pot suferi.

  9. Apropo, regimul separatist autoproclamat de la Tiraspol îi datorează Gazprom-ului rusesc peste 2mld (!) de $SUA. Exact cât şi Ukrraina.
    Cu mult mai mult decât malul drept(?!).
    Acuma comparăm, cât face ca teritoriu, număr de populaţie, industrializare cârpa aia de petica „PMR” în raport cu Ukraina? Îmi vine să râd… 😀
    Dar uite că nimic nu se întâmplă…, 🙁
    De ce oare?

  10. Terorul energetic se extinde treptat treptat pina la acei care nu mai eri socoteau ca lucrul respectiv nu e va deranga. De unde sau luat 2 miliarde de datorii catre GAZPROM la partea Ucraineasca nu este nici un mister tot de acolo intreprinderea de la Ribnita care se ocupa de prelucrarea metalului de unde se stie dar de acolo ca deja de 10 ani ei nu platesc gazul dar cine sal plateasca clar lucru Ucraina. In prezent presedentia CSI o detine Moldova asi da o intrebare lui Voronin ce reprezinta organizatia respectiva daca nu o organizatie parazita care demult ari trebui de parasit pentru ca ea nu aduce nimic bun decit teror pentru cetatenii care fac parte la ea.
    Este vro esir din situatia respectiva pentru noi si statele Europene este trajerea a unei conducte din Iran prin Irac , Gorgia, Turcia, Bulgaria, Romania, Moldova, Ucraina si alte state Europene de ce pina acum nu sa facut nimic pentru securitatea enerjetica este o mare intrebare fara raspuns dar este un raspuns coruptia si oamenii tradatori de la pirgiile de conducere a UE.
    O alta intrebare apare cum Rusia terorizaza economic si energetic asa Israelul terorizeaza palestina militar apar adevaratii teroristi pe plan international dar nu acei inventati cum ar fi Avganistanul si Iracul, Nustiu cind se vor face scimbari si se vor lua invataturi din toate intinplate si care se intinpla in continuare dar clar lucru ca politica trebue scimbata fata de aceste state care denigreza cu adevarat drepturile internationale promovind sionizmul intrnational coruptia si hotia fara de hotare.

  11. Ziceam aici de la început poate nu vom îngheţa, ţinînd cont că Guvernul RM prezidează acum în cadrul CSI. Însă, războiul gazelor continue.
    Din diferite surse am aflat, Kremlinul nu este de acord cu nişte condiţii, pe care le ănaintează partea ukraineană?! Situaţia pe zi ce trece se agravează.

    Unde-i GAZUL promis şi contractat?

    Şi încă ceva,
    Se cunoaşte, Rusia pompează din Asia Mijlocie gaz de calitate mai proastă.
    1. Unde si în care proporţie ajunge el?
    2. Care este impactul lui asupra formarii preţului?
    3. Cu cât al contractează/livrează şi cât îi pică din aceasta afacere dubioasă.

  12. Salutare!!!,Observ ca de la sarbatoare s-a ajuns din nou la politica :). Stimate „tussar”, pai nu-i clar „DE CE ???” NU S-A FACUT NIMIC PENTRU SECURITATEA ENERGETICA ???, e vorba de bnai, de foarte multi bani, care tebuie sa ajunga in buzunarele cuiva, „lumea” trebuie sa traiasca bine, nu?, cu-i ii pasa de securitate, de rezerve naturale, atata timp cat el o duce bine, discutam acum cateva luni in urma cu un prieten MacroEconomist de la Bucuresti, ca totul nu e decat un joc politic, pretul la petrol, etc,a trecut lunele si brusc petrolul a scazut, enorm de mult , de ce ???, Stie cineva raspunsul la aceasta intrebare ???, sigur ca nu, apoi cand se rigica pretul la titei, automat pretul la combustibil creste enorm, de ce atunci cand a scazut de 3 ori pretul la baril, nu s-a injumatatit macar la benzina ??/ E vorba de bani oameni buni, bani, bani si iar bani, SUA se joaca si-i in cot si de criza si de altele, e in cadere libera si face ce vrea si cu Rusia si cu Europa, Deschideti ochiii si n u va lasati inselati !!! Va mai aduceti aminte de experimentele savantului roman Nicolas TESLA, din SUA,despre „BOBINA” sa minune, pe care daca fiecare o avea acasa n-ar mai fi trebuit sa dea un ban pe combustibil???, ce-a facut acel Consiliu Administrativ din SuA la inceputul anilor 1900, i-au pus o singura intrebare: „” E adevarat ca dac toti oamenii vor avea aceasta „bobina minune” acasa nu vor mai avea nevoie de lumina ??? „””, raspunsul a fost: „DA!!”, CE A REZULTAT ??? S-a inchis proiectul lui TESLA, totul, dosare, experiment, inventii, totul si s-a uitata de el, DE CE ??? , E vorba de bani, fratilor, More MONEY !!!, asa ca , atata timp at vor mai exista rezerve se va face ce vor acele organizatii din spate!!!, apoi se vor construi si Hidrocentrale si bobine minune, si Statii Eoliene, si pe baza de Vant, e orice !!! Asa ca sa Visam frumos, ca poate macar stranepotiii nostri o vor duce mai bine si va fi si cald si bine si soare , etc !!! Numai bine si cat mai multe zile senine in Viata fiecaruia !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.