Proces de judecata: Gh.Brega impotriva C.O. al „TeleRadio-Moldova”


Astazi, 29 ianuarie 2009, are loc procesul de judecata intentat Consiliului de Observatori al companiei TeleRadio-Moldova de către Ghenadie Brega, membru al Asociatiei Hyde Park. Brega cere ca toate sedintele acestuia sa fie publice – ora 10:00 / Curtea de Apel

……………………………………………………..

Oare ce au de ascuns?!

[14 ianuarie 2009] Va anunţăm că Ghenadie Brega, reprezentantul Hyde Park, candidat pentru una dintre funcţiile vacante din Consiliul de Observatori al IPNA „TeleRadio Moldova”, a decis să apeleze în instanţa de judecată, pentru a cere anularea unei Hotărâri emise de CO, prin care se încearca oficializarea şi perpetuarea practicii ilegale de desfăşurare a şedinţelor CO cu uşile închise.

Acest document, publicat recent pe pagina oficială a TRM, prevede următoarea modificare în Regulamentul C.O., la punctul 38: „Sedintele Consiliului de Observatori sunt publice. In unele cazuri, anumite parti ale sedintelor sau sedintele integral pot avea loc cu uşile inchise, la decizia majorităţii simple a membrilor Consiliului de Observatori”.

…………………………….

Iată şi textul cererii de chemare în judecată, care va fi înregistrat azi la Curtea de Apel Chişinău:

Pentru Curtea de Apel Chişinău
Str. Teilor n.4, sect. Botanica

Reclamant: Ghenadie Brega, MD 2012, căsuţa poştală 2347
tel. 069801212

Pârât: Consiliul de Observatori al IPNA “TeleRadio Moldova”
Str. Mioriţa nr. 1, Chişinău, Rep.Moldova

Cerere de chemare în judecată

La data de 12 ianuarie 2009, pe situl http://www.trm.md a fost publicată o Hotărâre (cu nr. C.O. – 1/65) emisă de Consiliul de Observatori al IPNA “TeleRadio Moldova”, care prevede următoarea modificare în Regulamentul C.O., punctul 38:

„Şedinţele Consiliului de Observatori sunt publice. În unele cazuri, anumite părţi ale şedinţelor sau şedinţele integral pot avea loc cu uşile închise, la decizia majorităţii simple a membrilor Consiliului de Observatori”.

Hotărârea în cauză este semnată de preşedintele şi de secretarul Consiliului de Observatori (M.Şlapac şi A. Dubrovschi).

Codul Audiovizualului al R.M. stipulează clar şi fără posibilitate de interpretare faptul că „toate şedinţele Consiliului sunt publice”. Constituţia R.Moldova stipulează că „dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi ingrădit

Consider că această Hotărâre contravine prevederilor legale în materie de acces la informaţia de interes public, deaceea, în baza Legii Contenciosului Administrativ a Rep.Moldova,

solicit:

  1. admiterea plângerii
  2. anularea Hotărârii nr. C.O. – 1/65, din 25.11.2008, emise de Consiliul de Observatori al IPNA “TeleRadio Moldova”
  3. suspendarea executării acestei decizii până la pronunţarea instanţei de contencios administrativ asupra fondului cauzei

Anexă: Copia Hotărârii C.O. – 1/65, din 25.11.2008

Reclamant
Ghenadie Brega

……………………………………………………

14 ianuarie 2009

  • Tot astazi Ghe. Brega a fost chemat la Curtea de Apel

pentru examinarea unui recurs înaintat de reprezentanţii MAI, care nu au fost de acord cu decizia de achitare, pronunţată de prima instanţă la 18 decembrie 2008, în cazul reţinerii lui GB ]n timp ce mergea spre sediul MAI, avand un brad uscat, pe care intentiona să-l lase cadou de ziua poliţiei.

În ziua când a avut loc procesul, judecătoria Centru l-a găsit nevinovat, mai ales pentru că mitingul (care oricum era legal pentru că se anunţase paşnic) nici n-a început, poliţia intervenind brutal şi nemotivat pentru oprirea manifestanţilor.

,

4 răspunsuri la “Proces de judecata: Gh.Brega impotriva C.O. al „TeleRadio-Moldova””

  1. Vineri, 16 ianuarie 2009, orele 17:00 va avea loc şedinţa Consiliului de Observatori IPNA Compania “Teleradio-Moldova”.

    ORDINEA DE ZI:

    1. Aprobarea modificărilor în grila de emisie a postului TV „Moldova 1” (raportor: T. Vlas, şef Direcţie programare, coordonare şi emisie TV).
    2. Aprobarea grilei de emisie pentru anul 2009 a postului „Radio Moldova” (raportor: A. Caciuc, şef Direcţie programare, coordonare, emisie şi analiză Radio).
    3. Propuneri privind realizarea raportului de activitatea a C.O. pentru anul 2008 (raportori: M. Şlapac şi A. Dubrovschi).
    4. Cu privire la modificările în statele de personal (raportor: V. Todercan, Preşedintele Companiei).
    5. Monitorizarea emisiunilor „Ring Star” şi „Magazinul copiilor”.
    6. Diverse.

    Detalii:
    Tel. 73 95 45
    2 824

    Oare ce diversiune mai pun la cale miine seara, sau va fi un shestoi vapros ordinar, cu usile inchise?
    Ghenadie, mergi sa-i monitorizezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.