Svetlana Chifa, angajată a Primăriei, a fost luată la poliţie!


Svetlana Chifa, şefa Direcţiei municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului din cadrul Primăriei municipale, a fost reţinută de poliţie. Acum e la subsolul CCCEC, închisă pentru 72 de ore, dar s-ar putea să urmeze şi o decizie de arest preventiv.

Până acum, Direcţia Sănătăţii a fost de două ori luată cu asalt de forţele de ordine. Acum se pare că Direcţia municipală pentru Protecţia Drepturilor Copilului a devenit mai suspectă (a se citi mai atractivă pentru poliţişti).

Până în momentul de faţă nu au fost făcute publice alte informaţii. AMN, al cărui membru activ este dna Chifa a anunţat pentru mîine o conferinţă de presă.

Dacă cunoaşteţi şi altceva despre această reţinere, vă rugăm să scrieţi aici!


14 răspunsuri la “Svetlana Chifa, angajată a Primăriei, a fost luată la poliţie!”

  1. Valeriu Gurbulea: „Svetlana Chifa este reţinută pentru abuzuri comise la înfierea copiilor”
    autor: M.R.
    Şefa Direcţiei municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Svetlana Chifa, tot ea preşedinte al organizaţiei de femei a Alianţei Moldova Noastră (AMN) din mun. Chişinău, a fost arestată ieri seara. Potrivit unui comunicat de presă difuzat de AMN, Chifa a fost invitată pe neprins de veste ieri seara la Procuratura Generală, iar după ce a discutat cu procurorii s-a decis reţinerea ei pe un termen de 72 de ore. Imediat au fost făcute percheziţii la domiciliul şi la locul de muncă ale Svetlanei Chifa. AMN informează că şefa Direcţiei este cercetată într-un dosar penal intentat înainte de alegerile parlamentare 2005, pe faptul unor presupuse abuzuri la adopţie, iar ancheta l-a clasat în final din lipsă de probe. „În pragul alegerilor parlamentare 2009, urmărirea penală a fost reluată şi noi credem că anume pentru a o defăima şi a o reprima preşedintele Organizaţiei de Femei a AMN din municipiul Chişinău”, se arată în comunicatul AMN.
    Solicitat de JURNAL procurorul general Valeriu Gurbulea a declarat că Svetlana Chifa a fost reţinută „pentru abuzuri comise la înfierea copiilor”. De acest caz se ocupă Direcţia situaţii excepţionale din cadrul Procuratorii Generale. Întrebat dacă este adevărat că dosarul a fost anterior clasat, Gurbulea a declarat doar că „dosarul este pe rol”.

  2. O stiu pe doamna data destul de bine.
    A furat fara rusine de la cei nevoiasi. Asa-i trebuie.

  3. @gap,
    admir laconismul tau, dar si argumente incontestabile aduse aici. De asa judecatori avem nevoie.
    Brava!

  4. Nu am dovezi decit sa ma crezi pe cuvint, deorece lociuesc chiar linga sediul centrului pentru copii anevoiasi. Fratele dupa profesie e postas si dese ori cind intra la ea in cabinet cu scrisori si colete o vedea cum facea „parte buna” din cele trimise ajutoare de peste hotare copiilor nostri nevoiasi. Eu numai de cite ori o vedeam cum iesea din cladie cu genti pline, grabindu-se, cu taxiul. Si nici rusine nu avea – prin fata la cei care aveau nevoie de aceste ajutoare.
    Asa ca dnl. Scormusule, vrei crede-me vrei nu, e treaba ta.
    Si primarul bravo – „Iarasi e un complot al comunistilor impotriva primarului”.
    Sint pentru Dorin dar ma tem ca in echipa lui stau prea multi cu pacate de care Dorin nici nu banuie (sau banuie!?).

  5. gap,
    Argumentele d-le nu au radacina, sunt baloane desapun.
    Bine descrii dar undei finalul? De ce d-oamna n-are voie sa duca personal ajutoare nevoeasilor?
    Ai urmarit taxiul pina acasa?

  6. Da mai dute dracului Ion.
    Am dat doar un exemplu.

    Am observat ca la noi e o moda sa aperi pe toti care „pe ne drept” au ajuns cu dosare penale. Fiti seriosi si puneti capul in miscare!!!
    Despre dna. data merge multe zvonuri. Asa ca tie iti ramine doar sa citesti/auzi ce spune lumea despre ea. Tu singur decizi – e adevarat sau nu.
    Iti mai spun un secret, nu crede pe nimeni!!! Nici in sine sa nu ai incredere!
    Bafta.

  7. gap,
    totul de ce se vorbeste despre o persoana trbue sa aiba fapte concrete.
    Cit despre zvonuri, ca stii cite vorbeste lumea sau mi sa pus.

    ESTE UN VINT care trece si urma nu lasa.

    Prin pilda d-le ai dat nastere inca la o birfa/minciuna/timpenie…

  8. Chifa nu merita sa fie discutata de unul ca „gap” si nici nu merita prin ce trece azi.Cei care nu cunosc dar au o imaginatie bolnava, mai bine sa mearga pe la biserica sa-si ceara iertare ce pacate fac. Si istoria cu postasul e cu totul stupida.

  9. Stiti, pina a scri primul comentariu la acest post, m-am gindit – dar are rost? S-a adeverit ca nu.
    Pina acum nu am comentat la nici un post pus aici doarece nu puteam spune ferm – in asta cred, iar in asta nu! Insa cind am vazut postul despre dna. de la centrul copii m-am gindit car ar fi bine sa afli si altii ce am vazut si ce stiu eu despre ea.
    Iar cei care nu le poate tace moaca de alde Ion Criuleanschii si alti canadieni, le zic deschis – bagati-va parerea despre comentariul meu undeva mai in fund.
    Fiti mai deschisi la minte oameni buni, ca va iese fanatismul pe ochi si va incurca sa vedeti lucrurile asa cum sunt ele.

  10. In R.Moldova toti FURA!!!! De la cel mai mic angajat al primariei si pina la tovarasul Voronin,numai ca in proportii deferite.

  11. Ai dreptate Emil toti fura.D.Chifa se trage de la urecheanu,chiar si porcalanul de mustuc a spus ca pe timpul lui urecheanu era mare coruptie,dar gospodar???,insa prezumptia nevinovatiei este mai presus decit orice, desigur intr-o tara cu o justitie independenta.

  12. gap,
    Dar de ce sa nu-ţi vîri şi d-ta părerea-n fund?
    Eu la fel am scris ce am vrut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.