Monitorizarea Presei in Campania Electorala – primele 4 rapoarte


Va prezentam rapoartele realizate de Hyde Park in perioada 15 mai – 26 iunie 2005 in cadrul proiectului Monitorizarea Presei in Campania Electorala :

Raportul # IV >> Raportul # III >> Raportul # II >> Primul raport de monitorizare a presei in campania electorala>>

Asociatia Hyde Park
www.hp.curaj.net
www.curaj.net


5 răspunsuri la “Monitorizarea Presei in Campania Electorala – primele 4 rapoarte”

  1. CIJ si Hyde Park vor monitoriza in paralel campania de la Chisinau

    (…) Organizatia non-guvernamentala Hyde Park va monitoriza si ea comportamentul presei in campania electorala a alegerilor anticipate ce se vor desfasura in luna iulie. Proiectul Hyde Park nu beneficiaza de nici un fel de sponsorizari interne sau de granturi.
    http://moldovaworld.iatp.md/stiri.php#1119

  2. Am inteles eu bine? In raportul cu numarul doi, HP opteaza pentru ca varsta admisa pentru a
    deveni primar sa fie de 18 ani? Adica omul nici macar nu a inceput sa urmeze o
    facultate, inca nu are foarte clar in minte ce vrea sa faca in viata si deja sa devina PRIMAR,
    sa rezolve problemele unui intreg oras? Nu vi se pare un pic cam…deplasata aceasta propunere?
    De fapt, e total deplsata…

  3. in campania electorala trecuta noi am propus chiar ca tinerii de la 16 ani sa aiba drept de vot, iar in buletine sa fie inclusa si optiunea „Vot contra tuturor”. Onora le par bizare si deplasate aceste propuneri, noi credem ca in acest fel se va contribui la egalarea in drepturi a cetatenilor, la antrenarea lor in timp util in viata sociala, pentru ca la virsta maturitatii cetatenii nostri deja pierd interesul pentru dreptul lor de a vota, ies de sub tutela parintilor si incep anii cei mai grei cind iveti sa supravietuiesti. Tot asa credem ca e bine ca tinerilor sa nu le fie puse piedici de virsta, deseori un managerde 20 de ani e mai deschis la minte si mai capabil decit un virstnic „experimentat”. O dovedeste businessul in care piata nu intreaba pe nimeni citi ani are ci cit de capabil este. De ce nu ar putea candida si un june de 18 ani, ca doar nu am cerut conditii speciale pentru el/ea, ci sa fie egalat in drepturi cu alti cetateni.
    in unele localitati, mai ales la sat, ei ar putea sa se afirme ca politicieni in lupta electorala sau chiar conducind administratia locala, ca sa nu ajunga in guvern sau parlament batrin si obosit. Deputatii cum pot sa fie si imberbi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.