Concert la Sala Dalles, Bucureşti


Niste copilasi cu varste intre 10 si 14 ani canta pe 23 ianuarie, la sala Dales, ora 18.00, pentru Basarabia si pentru Grigore Vieru!

Sunt asteptati cei care au timp liber si care tin la cauza Basarabiei!

,

Un răspuns la “Concert la Sala Dalles, Bucureşti”

  1. Aud că şi marţi seara, tot la Bucureşti, lumea va ieşi în stradă pentru Grigore Vieru şi pentru Basarabia:

    Grigore Vieru este mai mult decat un poet… este simbolul neamului romanesc care va ramane mereu viu in sufletele noastre !

    Toti cei ce doresc sa aprinda o lumanare in numele poetului Grigore Vieru sunt chemati marti la ora 19.00 in piata universitatii pentru al comemora aici in Bucuresti pe cel ce zicea : „Daca unii visau sa ajunga in Cosmos, eu eram fericit ca am putut sa trec Prutul…”.

    Iată şi un text destinat acelei întruniri:
    Juramant la Inaltarea lui Grigore Vieru

    Comemorarea din Piata Universitatii, este o raza din lumina pe care Grigore Vieru a aprins-o in sufletele romanilor din intreaga lume.
    Sunt multi cei care se afla la mare distanta de Vatra stramosilor, dar care traiesc si ard pentru Romania si care simt durerea Neamului pentru unul dintre marii Romani, Grigore Vieru care s-a dus sa se mai odihneasca putin.

    Romanii vor fi impreuna, indiferent de distantele fizice, cu o lumanare in mana, in aceasta Piata in care Istoria si patimile noastre au fost scrise cu jertfe, cu sange, cu durere, dar si cu sperante si mandrie.
    Vom fi alaturi cu sufletul cernit, cu lacrimi in ochi, rugandu-ne pentru odihna Martirului pentru romanism, Grigore Vieru si jurand sa fim purtatorii crezului sau si sa continuam lupta-i pentru regasirea intr-o singura Romanie pe care s-o lasam unita urmasilor nostri.

    Dumnezeu, si Grigore Vieru, si toti Eroii Neamului sunt si speranta, si calauzitorii, si Sfintii nostri protectori pe drumul spinos si greu al renasterii romanesti care este idealul suprem al oricarui roman.

    Aceasta este mostenirea pe care Grigore Vieru ne-o lasa.
    Sa fim demni de ea si sa-i desavarsim Crezul.

    Mircea Popescu
    California
    19 Ianuarie 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.