Procesele de judecată cu Administraţia Prezidenţială şi Ministerul Justiţiei puse pe rol


Astăzi, 10 martie 2009, ora 10.00, la Curtea de Apel Chişinău, va avea loc procesul de judecată în dosarul lui Anatol Hristea-Stan contra Administraţiei Prezidenţiale a R.Moldova (privind refuzul de a furniza informaţii). Judecător jud. M.Guzun. Toate procesele de judecată sunt publice, deci poate asista oricine.

Tot astăzi, 10 martie 2009, ora 12.00, la Curtea de Apel Chişinău, va avea loc procesul de judecată în dosarul lui Gh.Brega contra Ministerului Justiţiei al R.Moldova (privind refuzul de a furniza informaţii). Judecător E.Gligor, sala 6, et II.

Surt istoric al proceselor de judecată:

  • Amintim vizitatorilor portalului nostru că dosarul cu Parlamentul RM, câştigat de Gh.Brega, se află la Curtea supremă de Justiţie (decizia era cu drept de recurs, şi au atacat-o în instanţele superioare).
  • Dosarul Gh.Brega vs Guvernul RM va ajunge şi acesta la CSJ. Judecătorul Curţii de Apel a respins cererea lui Gh.Brega ca fiind nefondată, decizia urmând să fi atacată în instanţele ierarhic superioare.

________________________________________________
[02 martie 2009] Procesul cu Guvernul la final

Astăzi, 02 martie 2009, la Curtea de Apel Chişinău, a avut loc procesul de judecată în dosarul lui Gh.Brega contra Guvernului R.M. (privind refuzul de a furniza informaţii de interes public). Judecătoarea, L.Bulgac, a decis respingerea cererii mele ca fiind neîntemeiată. Decizia este cu drept de recurs în termen de 10 zile, la Curtea Supremă de Justiţie.

Referinţa Guvernului pe acest caz a fost semnată de însăşi premierul Z. Greceanîi!

………………………………..

Am dat Guvernul şi Parlamentul în judecată

Am solicitat, Guvernului, Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale şi Ministerului Afacerilor Interne următorul set de informaţii (de interes public):

  • care este actul normativ care interzice desfăşuraea întrunirilor publice şi paşnice pe scările Guvernului, Parlamentului, administraţiei Prezidenţiale şi Ministerului Afacerilor Interne mai aproape de 50 de metri de sediul acestora,
  • care este actul normativ prin care sediul Guvernului Parlamentului, administraţiei Prezidenţiale şi Ministerului Afacerilor Interne sunt recunoscute ca obiective strategice, în faţa cărora sunt interzise întrunirile paşnice,
  • odată cu oferirea răspunsului, solicit să-mi trimiteţi o copie a acestor acte normative.

Parlamentul ne-a răspuns că a expediat solicitarea de informaţii la …Guvern, de la ei vom primi răspuns la întrebările de mai sus.

Guvernul, în schimb, anunţă că a trimis textul la …M.A.I., de la ei vom primi răspuns la întrebările de mai sus.

Aici puteţi vedea conţinutul solicitării de informaţii

Ăsta este răspunsul primit de colegul meu de la Administrţia Prezidenţială

Din răspuns aflăm că actul solicitat de noi (care să probeze că sediul Administraţiei Prezidenţiale este recunoscut ca obiectiv strategic şi în faţa căruia ar fi interzise întrunirile paşnice) este unul secret…

Răspuns primit de la cabinetul lui Voronin

Iată şi răspunsul primit de la Ministerul Justiţiei

,

13 răspunsuri la “Procesele de judecată cu Administraţia Prezidenţială şi Ministerul Justiţiei puse pe rol”

  1. Bravo, Ghenadie!
    Daca fiecare cetatean nedreptatit ar bombarda CURtea de APEL (care la primul apel e gata ca un oktombrel…), ar fi vai de …dosul Curtii, desi, intr-un stat de drept, ar trebui sa fie vai si-amar de CURtea Guvernului…

  2. uffffffff ,amuuuuuu chear ca va trebui sa mai aflu inca un extra job sa va ajut si eu cu cate un pic ca pana amuuu au fo numai vorbe si promisiuni ca o sa va ajut daca dati pe aceea criminali si institutii criminale in judecai.

    nooooooo uitati ,drepturile in tarii criminale -dictatoare nu se dau victemelor de frimusete,de mila ,de ca azi e sarbatoare ci se inving cu ajutorul unor legi ,oboseala ,umilinte si curaje .

  3. Dezastru!!!
    Singuri isi trag jaraticul din vatra.
    Ce am solicitat si ce raspuns am primit? Descalificant!!!
    (de fapt, daca stam stramb si gandim logic – avem argumente in plus pentru un proces de rezonanta – chiar pana la CEDO)

    La Tribunal cu ei!

  4. multumim danciistrate.

    blog si articole precise -reale numai ca domnii ce le scriu daca nu lasa pe lber ,le vor scrie pentru ei.

  5. Iar cel cu „musca pe caciulă” a luat apa în gură?
    MAI şi CPs Buiucani nu se grăbesc cu răspunsuri.

    Intuiesc, răspunsul exact îl cunoaşte vestitul prin comportamentul său badaran, violatorul de DO, de Constituţie şi normelor internaţionale încă de pe vremea aflării sale în cadrul Poliţiei municipale, preacunoscutul şi preacoviosul P. Corduneanu & Ko – şef Departamentul Paza de Stat obiectelor şi a persoanelor, unealta servilă(bâta) în mîinile politicienilor murdari.
    Oare va recunoaşte? Vor fi penalizaţi?
    Dar ministrul al MAI?

  6. La data 24.02.2009 am avut prima înfăţişare în instanţa de judecată (CA) v/s Preşedinţia. Reprezentantul Aparatului Preşedinţiei a solicitat timp pentru a se pregăti.

    Următoarea înfăţişare la data 10.03.2009 ora 10:00 jud. Maria Guzun. et.2

  7. Continua procesul intentat de membrul organizatiei Hyde Park Ghenadie Brega Ministerului Justitiei, pe motiv ca ultimul a refuzat sa furnizeze informatii de interes public.
    12:00 / Curtea de Apel

  8. despagubiri de miloane sa se ceara numai in asa fel legele vor functiona !

    at fel legile pentru aceea criminali de comunisti stalinisti lingai calai vor fi ca hartia egenica de sters pe kur !

    domnul sfat sa va ajute ,domnul sfant sa va binecuvanteze si sa va tina in putere !

    ca rari mai sunt cei ce lupta pentru legi si drepturi in Moldova comunista stalinista criminala unde populatia tace si indura criminalitatea ,ticalosia ,saracia ,teroarea !

  9. Astăzi, 10 martie 2009, la Curtea de Apel Chişinău, a avut loc procesul de judecată în dosarul lui Anatol Hristea-Stan contra Administraţiei Prezidenţiale a R.Moldova (privind refuzul de a furniza informaţii de interes public). Judecătoarea, M.Guzun, a decis respingerea cererii mele ca fiind neîntemeiată. Decizia este cu drept de recurs în termen de 15 zile, la Curtea Supremă de Justiţie.

    Vă reamintesc, dosarul meu este legat de acelaşi eveniment din 25.12.2008. Alte detalii, documente emise o să fie postate tot aici. Consider, în acest mod vom afla cazuistica în legislaţie, diferită perceperea, interpretarea şi aplicarea ei din necunoştinţă sau reaua voinţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.